Nejste přihlášeni
Dobrý den,
poradíte mi, jak nastavit emailovou schránku v poštovním klientu Thunderbird? Když si nastavím stahování pošty přes IMAP, klient mě žádá o schválení bezpečnostní vyjímky s následujícím popisem:
Certificate Status
This site attempts to identify itself with invalid information.
Wrong Site
The certificate belongs to a different site, which could mean that someone is trying to impersonate this site.
Klienta mám nastaveného takto:
Server: mx.endora.cz
Port: 993
Connection security: SSL/TLS
Auth. method: "Encrypted password"
Jestli jsem se dobře zorinetoval, mělo by stačit, že mám nainstalovaný certifikát CA s těmito parametry:
CN: GlobalSign Root CA
O: GlobalSign nv-sa
Serial Number: 04:00:00:00:00:01:15:4B:5A:C3:94
Předem děkuji za rady
Lukáš
Dobrý den, neshodu potvrďte. Vzniká tím že email server je na serverech společnosti Stable.cz a certifikát je vydaný pro jejich doménu, nikoliv pro naši.
Dobrý den,
děkuji za rychlou reakci. Důvodům i "řešením" sice rozumím, ale nezlobte se na mě, to mi nepřijde jako vhodný způsob u placené služby. Schalování vyjímek přeci popírá smysl podepisování certifikátů CA a tím i propagace jakési "důvěryhodnosti".
Lukáš
Dobry den,
jelikoz se emailove sluzby pro sluzbu Endora.cz i Stable.cz nachazeji na jednom emailovem serveru, bohuzel nelze nasadit vice certifikatu. Proto emailovy klienti vykazuji chybu certifikatu. Pro duveryhodny pristup muzete vyuzit adresu serveru imap.stable.cz, pro SMTP pak smtp.stable.cz.