#1 2018-01-26 10:27:49

pekelnik3
Člen
Registrován: 2018-01-26
Příspěvky: 2

Hledám soubor na svých stránkách

Mám své stránky www.ubytovnadavon.cz. Potřebuji upravit ceník, tj. soubor http://www.ubytovnadavon.cz/pricelist.html. Snažím se ho najít pomocí FTP klienta FileZilla. V "Hledání souboru" zadávám "Prohledávaná složka" je rovna "/", "Název souboru" obsahuje "pricelist". Nalezeny jsou ale pouze soubory pricelist.tpl a website.pricelist.php. Nikoli soubor pricelist.html.

Budu vděčný za jakékoli doporučení.

Předem děkuji

Karel

Offline

#2 2018-01-26 23:26:48

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,876

Re: Hledám soubor na svých stránkách

V tomto prípade sa prosím obráťte na človeka ktorý vám stránku tvoril aby vám poskytol informáciu kde požadovanú informáciu upraviť.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2018-04-09 16:41:31

marpolda
Endora uživatel
Místo: Ústí nad Labem
Registrován: 2015-05-04
Příspěvky: 106
Web

Re: Hledám soubor na svých stránkách

@pekelnik3:
Máte v kořeni webu soubor .htaccess? Soubor pricelist.html nemusí na webu existovat a přesto bude adresa fungovat. V souboru .htaccess může být nastaveno podstrkávání adresy (tiché přesměrování adresy na správnou bez změny v adresním řádku). Pokud jste si nechal vytvořit stránky na zakázku, obraťte se na toho, kdo vám je dělal. Ceník totiž může být ve skutečnosti uložen v databázi. To vám měl ale kodér sdělit, jak se aktualizují data na webu.

Zkuste se podívat do souboru .htaccess (asi mu budete muset přiřadit program na otevření - bohatě bude stačit Poznámkový blok, jedná se o textový soubor). Nepište do něj, nic nemažte, jen si ho otevřete. Pokud tam bude něco jako RewriteRule pricelist\.html /website.pricelist.php [L], pak se jedná o přesměrování na serverový skript, který tu stránku sestaví a zobrazí. Podle popisu to vypadá, že konstrukce stránky je v souboru pricelist.tpl (něco jako šablona, podle které se stránka sestavuje), data ceníku jsou v někde v MySQL databázi webu (jukněte na PhpMyAdmin) a stránka se sestavuje souborem website.pricelist.php. Odborník nejsem, takže jen říkám, co si myslím.


Jen dvě věci na světě jsou nekonečné: Vesmír a lidská hloupost. U toho prvního si však nejsem jistý.
- Albert Einstein

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK