Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý večer, dnes jsem si chtěl nainstalovat redakční systém PHP-Fusion a nemohu protože se nedaří nejspíš připojit k databázi při vytváření tabulek. Chyba z mé strany to nejspíš nebude už jsem zkoušel i jiné verze tohoto RS. Můžete mi nějak pomoci? Jedná se o www.klaudissmusic.sk využívám Free webhosting.
Zadáváte správné údaje o uživateli a databázi?
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Ano, zkusím zítra použít starší verzi ale jestli to nepůjde i nadále tak dost vážně pochybuji že je to na mé straně ale to i teď. Nedělám to po prvé účet na endoře mám už pár roku... Není možné že je to nějaká příčina u vás že mi to nechce vytvořit? Nějaká oprávnění na databázi nebo tak nevím. Zkusím pro jistotu ještě starší RS zítra.
Upravil MartinJur (2015-12-19 01:25:51)
Starší verzi PHP Fusion nedoporučuji z bezpečnostních důvodů.
Chyba nutně nemusí být ve verzi.
Jak jste nahrával soubory na FTP?
Pokud budete mít i nadále problém s instalací můžete si stáhnout tento balíček, nahrát na FTP a nechat jej rozbalit. Tato instalace funguje, viz stránky.
1. Murphyho zákon:
Aha on totiž ten který nejde je 7.02.07 tento je 7.02.06 což vůbec nevadí takže jestli to půjde bez problému tak byl nejspíše problém ve verzi RS.
Vyzkouším a odepíši jestli funguje.
Nejde dokonce jsem měnil uživatele a databázi a prostě při instalaci mě to po zadaní údajů nevytvoří tabulky nic prostě to nereaguje...
Nikdy za 5 let mi tohle nedělalo takže to chyba RS nebude když vám se to povedlo.
Upravil MartinJur (2015-12-19 22:03:51)
Dá se to tedy nějak vyřešit?
Každopádně upozorňuji že atributy mám správně nastavené, vytvořil jsem si uživatele, vytvořil jsem si databázi, klasicky jsem nahrál PHP-Fusion na ftp jako obvykle ale zkrátka po zadání údajů do DB a kliknutí na Next to nevytvoří Tabulky.
V error logu pre dnešný deň vidím 4x túto chybu u vašej domény:
[20-Dec-2015 19:48:10 Europe/Prague] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/users/icqlea/klaudissmusic.sk/web/setup.php:214
Stack trace:
#0 {main}
thrown in /home/users/icqlea/klaudissmusic.sk/web/setup.php on line 214
Na doméne máte zapnutú PHP 7 v ktorej je táto funkcia nepodporovaná. Prosím prepnite si PHP verziu na nižšiu. PHP-Fusion nieje kompatibilný s PHP 7.
U domény bylo označeno 5.4 každopádně zkusím to Nastavit jestli to pomůže.
U všech ostatních domén máte verzi php 5.4., ale u uváděné domény máte nastavenou verzi php 7.0.
Po nastavení na verzi 5.4 smažte a znovu vytvořte uživatele k dané databázi se stejnými údaji.
1. Murphyho zákon:
Změnil jsem PHP na 5.4 psalo to že se projeví do 15 minut no já jsem to nechal být od rána do teď a nakonec jsem smazal a znovu vytvořil uživatele stejného k dané databázi a furt mi to nejde... Nemám tu doménu smazat a znovu zaregistrovat? Přenastavit PHP, nahrát nově a vše nově vytvořit?
Já na doméně stále vidím nastavenu verzi php 7.0
Co a kde jste nastavoval nebo měnil?
1. Murphyho zákon:
Klikl jsem samozřejmě na název domény v levém panelu a v poli Verze PHP jsem zaškrtl 5.4 a dal Nastavit.
Ještě to psalo něco na způsob: Při nastavování verze PHP 5.4 může vypadávat web + že to bude trvat přibližně 15 minut.
Upravil MartinJur (2015-12-21 18:22:38)
Nastavil jsem Vám verzi 5.4.
Pokud nebude při instalaci potvrzena správnost údajů pro přístup do databáze, pak smažte a znovu vytvořte uživatele do databáze.
1. Murphyho zákon:
Dobře, pustím se do toho a odepíši jak to dopadlo.
Stále nic... Už jsem s toho jelen.
Vymazal jsem uživatele a vytvořil nového také jsem zkusil kompletně vytvořit uživatele úplně jiného tím myslím název uživatele a také nic.
Nebude tedy lepší nakonec kompletně to smazat a znovu zaregistrovat, nastavit, nahrát a pokusit se o to znovu?
Změna je provedena před necelými 5 minutami.
Vyčkejte minimálně 15 minut.
Nevím co jste nastavoval, ale na doméně jste měl stále novější verzi php.
1. Murphyho zákon:
Dobře vyčkám a pak to zkusím.
Opravdu jsem nastavoval 5.4 nepřeklikl jsem se nechápu proč se nainstalovala 7.0
Ale už při nastavování 5.4 byla zaškrtnuta 5.4 a to v tu dobu nešlo takže nevím.
17:43, můžete si nainstalovat PHP Fusion, verze php 5.4 je aktivní.
Doporučuji instalovat PHP Fusion v 7.02.07
1. Murphyho zákon:
Funguje moc děkuji za pomoc
Stránky 1