#1 2015-06-17 15:47:51

Maajkl
Člen

[Vyřešeno] Acces denied...

Programuji v javě a potřebuju se napojit na mysql s údajemi na obrázku níže

1

a důvod selhání a následovné "kilometrové" (tu sem celou nedávám, protože určitě každý zná) chyby je na obrázku níže

2

na endoře v záložce MySql sem si na InnoDB klikl asi 5x na zvýšení práv u tohoto uživatele, nepomohlo, zkusil sem to i u maajkl což jsem já hlavní uživatel s přístupem do všech mých db a přes příkaz v DB dát tomu uživateli práva ale výsledek je níže na obrázku....

3

localhost jako přípojku použít nemůžu protože java program není vykonávaný na endoře a né nechci využívat lokální mysql kde java program běží, a né nechci do DB zapisovat skrze PHP ani JS přes POST nebo GET metody volaný openURL z javy, to umím funguje to dobře ale chci to rovnou z javy a né přes mezispojku jestli je to možné, poprosil bych vás a byl bych rád za každou radu jak můj problém uskutečnit bezproblémový. Děkuju.

Upravil Maajkl (2015-06-17 17:41:54)

#2 2015-06-17 15:52:23

Destroyer
Endora rádce
Web

Re: [Vyřešeno] Acces denied...

Tato možnost není pod navýšením práv - je pod Upravit uživatele-povolit vzdálený přístup a zadat IP adresu.
Ve staré verzi webadminu je to třeba říct při vytváření uživatele.

#3 2015-06-17 15:55:55

Maajkl
Člen

Myslite toto?

1

#4 2015-06-17 16:04:22

Maajkl
Člen

Ano upravil jsem a napojí se, děkuji moc za odpověď, je možné zadat více ip? např dvě rozdílné IP plus localhost? Pokud ano jaká je syntaxe, co ádek to IP, nebo čárky, středník?

#5 2015-06-17 16:09:20

Maajkl
Člen

Brouzdal jsem a už to vidím, účet MEGA (5 IP), a účet PLUS co mám pouze (1 IP) jestli to chápu dobře.

#6 2015-06-17 17:20:54

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně

Chápete to správne. Obmedzenie sa dá obísť napríklad tak že prístup do databáze vám bude zabezpečovať php skript umiestnený na servery pomocou ktorého budete vyťahovať informácie z databázy.

Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

#7 2015-06-17 17:36:56

Maajkl
Člen

ano ano vím, mám to tak právě teď ale přecijenom přímá cesta z programu do db je lepší než spojkou, MEGA má teda 5 IP a když mám plus tak se localhost počítá jako IP? že když bych měl třeba vzdálenou IP a chtěl aby to komunikovalo i s localhostem tak se to bere že to sou dvě IP? zkoušel sem zadat vzdálenou, program se napojí ale php na endoře čili localhost ten se naopak zase nepřipojí, tudíš se na endoře počítá lokální IP jako jedna IP do počtu.

#8 2015-06-17 17:54:52

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně

Pripájanie z localhostu by malo korektne fungovať, osobnú skúsenosť nemám z užívateľom kde je nastavená vzdialená IP, je možné že tohto užívateľa je možné použiť len vzdialene a nie lokálne. Užívateľov môžete mať v účte neobmedzene.

Priama cesta z programu nieje vždy najlepšie riešenie, takto by ste museli heslo pre prístup uložiť do aplikácie a ak aplikáciu bude používať milióny ľudí tak istotne dôjde k tomu že sa naplní maximálne počet napojení užívateľa na databázu (cca 4 spojenia) a ostatné budú zamietané, tj aplikácia by bola nepoužiteľná.

Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK