Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den, mám na webu vlastního správce souborů (phpFilemanager), ale po nahrání souboru na web mám problém se znakovou sadou, resp. z webu mi nejdou soubory otevřít. Pokud uploaduji soubor přes vašeho správce tak je vše OK. Už jsem bezradný...prosím o radu. Velice děkuji
Nepíšete jaké koncovky mají soubory, jak je nastaven filemanager pro nahrávání souborů.
Soubory musí být nahrávány binárně, ne jako text, ...
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Soubory jsou typu doc, pdf, xls, jpg apod...včera mi to chodilo a dnes už nikoliv:-( bohužel jsem ve vnitřní síti a nemohu použít ftp klienta, na kterém mi bohužel ani na domácím PC nejde nastavit přístup. PS: hlavní problém je s českými znaky v názvu souboru
možná se zeptám jinak...znáte někdo free program na správu souborů, který bez problému běhá na endora.cz?
...tak ftp přístup už jsem zprovoznil (chybně nastavená cesta)...jen mi dělají vrásky ty české znaky...pokud uploaduji soubory, které mají v názmu české znaky tak nejdou z webu otevřít:-(
Ale jdou jen to zadáváte špatně Univerzální řešení je nepoužívat české znaky. Problém je nejspíš v tom, že jste na Windows a názvy na server nakopírovaných souborů mají kódování alá Windows 1250, při přístupu přes URL ale posíláte znaky zakodované pravděpodobně v UTF-8 ale soubor s takovým názvem na serveru neexistuje. Řešením by asi bylo uvést znaky v adrese pomocí procent podle ASCII tabulky, např. %29 pro uzavírací závorku atd.
Uveďte alespoň příklad nějaké adresy na které se nachází soubor s českými znaky v názvu.
Stránky 1