#1 2014-10-06 16:54:30

nekac1
Endora uživatel
Registrován: 2014-06-18
Příspěvky: 7

Přesměrování cizí domény na endora

Zdravím,
mám u endory jak mojidoménu, tak webhosting. Pak mám mimo to cizídoménu u někoho jiného, kde jsem nastavil CNAME DNS, tak aby mi šlo všechno na subdoménu na endoře. Nicméně jsem se dočetl že je třeba cizídoménu ještě přidat do administrace webhostingu. Mým cílem bylo, aby uživatelé přistupující na cizidomena.cz/abc/efg.html viděli obsah subdomena.mojedomena.cz/abc/efg.html bez toho, aby se jim měnila URL adresa v prohlížeči. Pokud cizidomenu nepřidám do administrace, tak dostanu chybovou hlášku
Doména nenalezena
Snažíte se navštívit doménu, která na webhostingu endora.cz neexistuje.

Pokud jí přidám, tak i přesto, že v DNS nastavení cizídomény mám *.cizidomena.cz CNAME subdomena.mojedomena.cz . Tak se požadavky směřují na www.mojedomena.cz

Pak je teda možnost nastavit přes .htaccess přesměrování na subdomena.mojedomena.cz (resp. podstrčení), avšak pokud řeším subdomény na mojedomena prostřednictvím sub adresáře (home/users/uzivatel/domena.cz/sub), tak nevím jak mám napsat RewriteRule aby to fungovalo (aby došlo jen k podstrčení a ne k celému přesměrování).

Offline

#2 2014-10-09 09:17:49

henk
Podpora
Registrován: 2013-10-10
Příspěvky: 99

Re: Přesměrování cizí domény na endora

napište prosím konkrétní domény, bude to tak nejjednodušší. Pokud je to problém, napište na info@endora.cz

Offline

#3 2014-10-09 23:07:27

nekac1
Endora uživatel
Registrován: 2014-06-18
Příspěvky: 7

Re: Přesměrování cizí domény na endora

Bavil jsem se o tom s jedním člověkem na supportu (Když vyskočí takové to okno "nepotřebujete s nečím pomoct) a došli (resp souhlasil jsem s jeho názorem) jsme k tomu, že to nejde. Já jsem si myslel, že nastavením CNAME se vyřeší všechno. U subdomény na endoře mám nastavené CNAME na doménu o které nic nevím (nepatří mi) a funguje to přesně tak jak jsem chtěl. Webová stránka pak vypadá úplně stejně, akorát v adresním řádku je moje url. Směrem na endoru toto řešení z nějakého důvodu nefunguje a z nějakého důvodu je nutné nastavit alias domény. Pak ale CNAME z nějakého důvodu směřuje na www. (resp. nejspíš bez www) a je nutné použít RewriteRule v .htaccess, které ale nedovoluje podstrkávat cizí stránku (resp. odkaz začínající http[­­s]). Nějak takto mi to bylo sděleno. Konkrétní názvy můžu napsat na mail, pokud to má smysl.

Offline

#4 2014-10-10 08:22:28

jp007
Člen
Registrován: 2013-02-27
Příspěvky: 163

Re: Přesměrování cizí domény na endora

Asi takto - bez přidání aliasu v administraci Endory, nebude server vědět co si s doménou "cizídoména" počít, do jaké složky jí nasměrovat. Zároveň pokud přidáte alias a přistoupíte na jeho adresu (cizidomena.cz) je tento požadavek nasměrován do adresáře web, místo do adresáře sub.

Řešením je přesunout obsah subdomény ze složky /sub do složky /web (např. /sub/subdomena => /web/subdomena) a ve složce /web upravit .htaccess, aby při přístupu na doménu cizídoména podstrčil obsah ze složky /web/subdomena. Zároveň bych pomocí htaccess ve složce /sub/subdomena nastavil přesměrování z původní subdomény na cizídoména, aby nebyl zduplikován obsah (jak na serveru, tak z pohledu vyhledáváčů, atd.).

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK