Nejste přihlášeni
Dobrý den,
už od 17. 7. řeším problém, kdy se z jednoho NTB nelze dostat na doménu autocalounictvi-zaruba.cz, webová stránka se nenačte a prohlížeč (problém trvá u všech prohlížečů - Mozilla, Chrome, Explorer) nabídne hlášení o nedostupnosti serveru/spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno.
Doménu jsem zkoušel zobrazit na jiném PC, a web se v pořádku zobrazí, i když s menším zpožděním. Web jsem zkoušel otevřít i na tabletu, přes domácí Wi-Fi, vše se v pořádku načetlo.
Na postiženém NTB jsem zkoušel zobrazit i jiné internetové stránky, které mají na Endora.cz hosting, ale bohužel, nastává stejný problém (hlášení o nedostupnosti serveru/spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno). Jiné webové stránky, které na Endora.cz nehostují, fungují na 100%.
Postupoval jsem tedy:
1. smazáním cookies a mezipaměti - stav stále stejný,
2. resetováním/vypnutí routeru z napájení (Huawei HG622U, poskytovatel: O2) - stav stále stejný,
3. na radu jsem provedl kontrolu přes ping, pro doménu autocalounictvi-zaruba.cz vycházejí údaje: vypršel časový limit žádosti, odeslané pakety 4, přijaté 0, ztráta 100%.
Jelikož nejsem přímo správcem sítě (ten je toho času v nemocnici), snažím se problém vyřešit vlastními silami. Prosím tedy o případnou radu, doporučení, které by pomohlo, případně nás posunulo blíže k vyřešení problému. Děkuji.
... 2. resetováním/vypnutí routeru z napájení (Huawei HG622U, poskytovatel: O2) - stav stále stejný, ...
Zkuste si zavolat na linku O2 a projít s nimi nastavení routeru. Sdělte jim, že máte problém s přístupem na některé stránky.
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Děkuji za radu. S O2 prověřeno, dle jejich tvrzení vše funguje správně. Co se týče nedostupnosti webových stránek, které hostují na Endora.cz, nás odkázali přímo na vás, zda není problém na Vaší straně.
Bohužel, tento problém sami asi nevyřešíme, budeme muset počkat na správce sítě, až se uzdraví. Přesto děkuji za ochotu.
Prípadne skúste na vašom PC zmeniť pre pripojenie DNS servery napríklad na servery Googlu čo by mohlo pomôcť ak DNS server vašeho poskytovateľa nedokáže spracovať dané domény.
Děkuji za radu - změnil jsem DNS servery na Google, poté na CZ.NIC, viz návod, který jsem našel na Živě.cz/Google.
Bohužel, webové stránky z Endora.cz, jsou stále nedostupné.
Upravil WhiteUser (2014-07-24 12:20:50)
... S O2 prověřeno, dle jejich tvrzení vše funguje správně. Co se týče nedostupnosti webových stránek, které hostují na Endora.cz, nás odkázali přímo na vás, zda není problém na Vaší straně. ...
Také jsem měl problém se zobrazením, resp. nefunkčností, stránek Endora. Používám ADSL modem Zyxel a podle rady podpory O2 jsem musel změnit nastavení modemu. Na podpoře pro internet hned věděli o co jde...
Není to první problém s připojením O2...
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.