#1 2010-11-23 11:06:35

palo
Člen
Registrován: 2010-11-23
Příspěvky: 13

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Zdravim, napadlo ma čo keby sa prepojili učty fora s učtami na hosting ? bolo by to kusoček jednoduchšie nemuseli by sa vytvarať učty každy zvlašť

Offline

#2 2010-11-23 11:10:12

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,908

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Myslím si že to možné nebude keďže by sa jednalo o veľký programátorský zásah do systému.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2010-11-23 11:29:46

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

No on je ted spis problem v tom ze uz tu je zalozeno moore uzivatelu a k nim jejich prispevky. Je to bod k reseni ...

Offline

#4 2010-11-23 12:29:36

palo
Člen
Registrován: 2010-11-23
Příspěvky: 13

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

jj ide skor o uzivatelov a prispevky, ale velky programatorsky zasah to asi nie je. Viem prepojiť phpbb s joomlou tak prečo nie hosting ?

Offline

#5 2010-11-23 12:54:37

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,908

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Na phpbb a joomlu existuje komponent ktorý i registrácie spája do jedného, volá sa JFusion 1.2.4 ;o) a zásah to podľa mňa je, keďže je tu niekoľko desaťtisícok ľudí registrovaných  wink ale ako admin hovorí že to je v riešení, takže sa zrejme hľadá riešenie ako to spojiť dokopy.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#6 2010-11-25 20:01:17

Darker
Člen
Místo: Town of Halloween
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 224
Web

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

palo napsal:

ale velky programatorsky zasah to asi nie je.

Bylo by potřeba:
Zrušit zdejší databázi hesel, cookies atd.
Přeprogramovat fórum aby tato data načítalo z endory.

Veskutečnosti by se to rovnalo naprogramovat si fórum hezku rúčo, jak se říká.


Litera scripta manet.

Offline

#7 2010-11-25 21:19:00

Lkopo
Podpora
Registrován: 2010-02-12
Příspěvky: 1,916
Web

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Taktiež nesie to riziko, že ak sa nájde nejaky zlomyselník, ktorý najde dieru v danej verzii phpBB a môže to ľahko zneužiť a horšie by bolo prísť o ucet na endore ako na foru. Staci ak zisti FTP heslo dierou v phpBB a tam si najde konfiguracny subor, kde su ulozene udaje do DB (meno, heslo...). Môj názor je, že nechat tak ako to je. Radšej stratiť 5 minút registrácie na fóru ako aj mesačnú prácu na webe.


Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk

Offline

#8 2010-11-25 21:22:43

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,908

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Išlo by to pri registrácií na Endore automaticky vytvoriť registráciu i na fóre, ale keďže je tu dosť užívateľov a príspevkov tak by sa museli zmazať, premenovať, prípadne dohľadať. Napr i ja mám na Endore iný nick ako tu.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#9 2010-11-25 21:26:56

Lkopo
Podpora
Registrován: 2010-02-12
Příspěvky: 1,916
Web

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Keď už tak, tak by som dal pri registracii na endore vybral ešte osobitne heslo na forum. A na fore by registracia bola zrusena popripade smerovala na registraciu na endore.


Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk

Offline

#10 2010-11-26 11:41:13

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

fackovec napsal:

Išlo by to pri registrácií na Endore automaticky vytvoriť registráciu i na fóre, ale keďže je tu dosť užívateľov a príspevkov tak by sa museli zmazať, premenovať, prípadne dohľadať. Napr i ja mám na Endore iný nick ako tu.

Ano to je ted jediny problem. Urcite se to nejak zkonsoliduje ale zatim se resi dulezitejsi veci. Napr nove zalohy

Offline

#11 2010-12-14 20:27:18

x-cool
Člen
Registrován: 2010-11-13
Příspěvky: 68

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

je to dobré tak ako to je smile , týmto sa diskusia končí lol

Offline

#12 2010-12-14 22:10:19

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

u novych registraci se uz vytvari i uzivatel na forum. Uz jen doresit automaticky login z adminu

Offline

#13 2010-12-15 14:51:48

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,908

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Možno pomôže tento šikovný komponent pre Joomlu: JFusion_1.2.4.zip dokáže spojiť registrácie a prihlasovanie medzi Joomlou a PHPBB prípadne ďalšími inými cca 10 systémami wink


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#14 2011-01-25 18:16:40

davidg
Endora uživatel
Registrován: 2010-09-23
Příspěvky: 208
Web

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Na mojej stranke riesim podobny problem ... myslim ze by stacilo doriesit tie registracie aby automaticky registrovalo aj na forum ... ajked nebude odveci ked aj login bude spraveny tak ze len jedenkrat sa prihlasim

Inak ked uz tu pisem ... neviete niekdo ako sa hashuju hesla v phpBB ? skusal som SHA1 , MD5 - v starej verzi mi to slo
ale co som stiahol poslednu verziu tak dako to nejde ...

Diki moc.


----------PC Expert---------
Digital World Only ...           +
--------------------------------
Overenie ci je stranka bezpecna alebo nie : http://site.cekuj.net/

Offline

#15 2011-01-25 18:28:37

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

forum a admin uz u novych uzivatelu propojeny sou ...

melo by to byt md5

Offline

#16 2011-01-31 17:00:26

Darker
Člen
Místo: Town of Halloween
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 224
Web

Re: prepojenie fora s hostingovym učtom

Lkopo napsal:

Staci ak zisti FTP heslo dierou v phpBB a tam si najde konfiguracny subor, kde su ulozene udaje do DB (meno, heslo...).

Možná, ale možná taky ne.


Litera scripta manet.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK