#1 2022-12-29 01:21:36

raskenius
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Nejde se připojit k databázi

Dobrý den.
Můžete mi někdo poradit, prosím.

$connection = mysqli_connect("localhost","root","","mojepokusy");
if ($connection){
    echo "Jsme propojeni s databází.";
}
else {
    echo("OPS něco se pokazilo.");
}

Zkontroloval jsem malá velká písmena – existenci názvu databáze…
Když to mám u sebe na PC přes xampp, tak se mi to propojí, avšak tady na mě
stále vyskakuje: Ops něco se pokazilo.
Teprve se PHP i MySQL učím.
Děkuji.

Offline

#2 2022-12-29 21:57:37

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,707

Re: Nejde se připojit k databázi

Dobrý den, zadajte tam údaje dle toho jak je máte ve webadmin.endora.cz v části Databázy MySQL vytvořeny. Jistě tam nemáte uživatele root a navíc bez hesla.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2023-01-08 17:59:34

raskenius
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: Nejde se připojit k databázi

Dobrý den. Ano mám zadané, jen jsem je nechtěl tady dávat veřejně.
Očividně se mi to zasekává na tom, že se to nepřipojí.... Několikrát jsem se sám odhlásil a přihlásil s ručním vypsáním údajů. Takže je mám správně.
když tam dám die, tak se mi neobjeví ani formulář jen na bílé stránce OPS něco se pokazllo. Když tam dám echo, tak ta samá hláška plus formulář...
Už fakt nevím co s tím...

Offline

#4 2023-01-08 19:04:28

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,707

Re: Nejde se připojit k databázi

Přihlášení údaji uvedenými ve vašem souboru index.php se do databáze nemohu přihlásit (zkoušen phpmyadmin i adminer), tj se nemůže přihlásit ani váš skript. Pravděpodobně špatné heslo.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#5 2023-01-08 19:43:04

raskenius
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: Nejde se připojit k databázi

Aha já se odhlašuji a přihlašuji přes andora.cz - to tedy znamená, že do vytvořeného myadminphp. to není stejné?....

Offline

#6 2023-01-08 19:55:26

raskenius
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: Nejde se připojit k databázi

A joo tam to fakt nejde - nefunguje. ... Ale já se ke své databázi dostávám přes rozhraní endory a tam si ji normálně otevřu. Divný.  Jak tedy si změnit to heslo pro ten přímý vstup? nikde tam nevidím nic jako zapomenuté heslo....

Respective ROZHRANÍ > Databáze MySQL > MyISAM ... Tam jí normálně vidím...

Upravil raskenius (2023-01-08 20:09:26)

Offline

#7 2023-01-09 10:15:19

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,707

Re: Nejde se připojit k databázi

Přes webadmin se lze přihlásit do databáze kliknutím bez nutnosti zadávat přihlašovací údaje. Do vašeho skriptu musíte zadat i heslo. To nastavte u požadovaného uživatele přes možnost změnit heslo.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#8 2023-01-09 10:54:50

raskenius
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: Nejde se připojit k databázi

UFF asi na 8 pokus se to povedlo protlačit...
Děkuji pane.
Jsem tedy propojen.
Jen jsem nepobral jednu věc.
Proč mi to již při načtení stránky vytvoří prázdný zápis v databázi?
Když pak formulář standardně vyplním a odešlu se tam vytvoří platný zápis.

Offline

#9 2023-01-09 18:34:07

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,707

Re: Nejde se připojit k databázi

Zřejmě daný příkaz zápisu spouštíte i v době kdy nejsou poslány parametry.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#10 2023-01-16 20:13:53

rydloscz
Endora uživatel
Registrován: 2014-02-05
Příspěvky: 48

Re: Nejde se připojit k databázi

raskenius napsal:

UFF asi na 8 pokus se to povedlo protlačit...
Děkuji pane.
Jsem tedy propojen.
Jen jsem nepobral jednu věc.
Proč mi to již při načtení stránky vytvoří prázdný zápis v databázi?
Když pak formulář standardně vyplním a odešlu se tam vytvoří platný zápis.

Pokud provádíš odeslání formuláře musíš kontrolovat zda jsou pole vyplněny pomocí.
isset($_POST['moje_pole']) v podmínce, a provést redirect, pokud nejsou $_POST pole vyplněna zatrhnout vytvoření záznamu, a kontrolovat zda bylo kliknuto na tlačítko k odeslání fomuláře.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK