#1 2020-11-04 20:13:55

valosh
Endora uživatel
Registrován: 2013-08-05
Příspěvky: 6

Prestashop při instalaci Error 500

Dobrý den, v průběhu manuální instalace prestashopu nastali problémy, se kterými si nevím rady. Moje webovky hostují na surikata.endora.cz pod doménou mugcup.jecool.net, v rámci školního projektu jsme měli za úkol vytvořit e-shop v prestashopu, avšak pro rozběhnutí prestashopu na škole je nutné být připojen na VPN, z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že jej zkusíme rozběhat u vás na hostingu. Máme na něj program free, kde je nutná manuální instalace. Tuto instalaci jsem se rozhodl zrealizovat. Samotné instalační kroky, neodhalí problém v krocích instalace, jak je tam kontrola zapnutých funkcí pro fungování prestashopu, tak i není chyba v připojení na SQL server. Postupně jsem stáhl 3 verze prestashopu, s tím, že komplikace bude možná vadnou verzí, i když jsem vybíral vždy stable verze. Pokaždé naskočí chyba ve 12% instalace, chyby jsou pokaždé různé, jednou naskočila chyba z dotazu MySQL serveru ve stylu "Nepovedlo se provést SQL dotaz protože unikátní klíč je příliž dlouhý, povolené je maximálně 1.000 bajtů", teďka, kdy zkouším instalaci již počtvrté tak mi to háže rovnou chybu 500 a v konzoli pak, že se nedaří GETovat soubor /install/index.php a favico. Nejde se mi dostat vůbec nikam, ani do admin modulu. Vyzkoušel jsem už hodně věcí, změnu verze PHP snad všecky varianty, krome 5.6 bez sql. Hledal jsem všude na google, jestli je instalace komplikovanější na Endoře a nic jsem nenašel. Stejně tak i žádný postup instalace ve fóru. Víte mi prosím pomoct s mým problémem? Chtěl jsem kontaktovat podporu, ohledně mého problému, avšak ta je možná jenom u placených programů, tak snad mi pomůžete tu. Děkuji moc za odpověď, s pozdravem Patrik Valenta.

EDIT: ještě mě napadlo, jestli se nemůžou bít nadřazené .htaccessy s těmi u prestashopu, ale to je asi hloupost big_smile

EDIT 2: V logu jsem nic nenašel, tak jsem se rozhodl, že po 4 hodinovém přerušovaném boji napíši do fóra.

EDIT 3: Zkusil jsem instalačku rozjet na localhostě, tak jsem si nastavil stejné porty na SQL a stejný název DB a účtu a myslel jsem si že to vyřeší vše, ale byl to jenom částečný úspěch... Instalace se povedla na výbornou, ale přetrvává chyba v SQL při importu do sql serveru, teďka jí mám však líp naspecifikovanou, než při instalaci big_smile, víte mi stím poradit, děkuju za odpověď, viz. chyba
"
Chyba

SQL dotaz:

CREATE TABLE `ps_admin_filter` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `employee` int(11) NOT NULL,
  `shop` int(11) NOT NULL,
  `controller` varchar(60) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `action` varchar(100) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `filter` longtext COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `filter_id` varchar(255) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  UNIQUE KEY `admin_filter_search_id_idx` (`employee`,`shop`,`controller`,`action`,`filter_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci

MySQL hlásí: Dokumentace
#1071 - Zadaný klíč byl příliš dlouhý, největší délka klíče je 1000
"

Upravil valosh (2020-11-04 20:52:54)

Offline

#2 2020-11-05 00:05:27

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,340

Re: Prestashop při instalaci Error 500

Dobrý den, prestashop vyžaduje php verzi 5.6 až do verze 1.7.6 a použití InnoDB databázy, viz https://devdocs.prestashop.com/1.7/basi … uirements/

Offline

#3 2020-11-05 00:52:51

valosh
Endora uživatel
Registrován: 2013-08-05
Příspěvky: 6

Re: Prestashop při instalaci Error 500

Dobrá tedy, mám staženou verzi 1.7.7 stable, v tom případě by mohla být podpora 7.3, aktuálně to mám nastavené na 7.4. Tak to kdyžtak swapnu.
Ohledně té InnoDB, tak jestli se nemýlím, jde použit jenom na předplatné premium a výš. V tom případně na tomhle ztroskota celá možnost provozovat prestashop u free varianty na Endoře. Nebo se mýlím? Jedna se o projekt do školy, takže jsem chtěl zvolit budget variantu a v adminu je napsané ze Prestu je možné nahodit na Free variantu, ale pouze manuálně, to by teoreticky mělo znamenat v tomto případě přístup do InnoDB databází, ne? Děkuji za odpověď. PV

Edit: můžete mi kdyžtak poradit nějaké jiné řešení na provozování Prestashopu?

Upravil valosh (2020-11-05 00:56:26)

Offline

#4 2020-11-05 10:01:40

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,340

Re: Prestashop při instalaci Error 500

Dobrý den, informujte vašeho učitele o této možnosti https://www.endora.cz/skoly
Zatím lze aktivovat program PLUS na 7 denní zkoušku počas které vám systém povolí otestovat i InnoDB databázy.

Offline

#5 2020-11-05 12:03:26

valosh
Endora uživatel
Registrován: 2013-08-05
Příspěvky: 6

Re: Prestashop při instalaci Error 500

Dobrý den, můžu zkusit, avšak bych doporučil udělat úpravu v administraci aplikací, že na program Free nelze ani manuálně nahodit Prestashop. Je to zavádějící informace, která není bohužel pravdivá sad A kdokoli by si mohl nárokovat přístup do InnoDB, protože je napsané, že tahle možnost na program Free je možná... Klamání spotřebitele... smile Hezký den.
S pozdravem, Patrik Valenta

Upravil valosh (2020-11-05 12:06:12)

Offline

#6 2020-11-05 12:39:12

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,340

Re: Prestashop při instalaci Error 500

Zde https://www.endora.cz/vlastnosti je uvedeno v řádku Podpora InnoDB (úplně dole) že u programu FREE není k dispozici. Můžete mi prosím poslat adresy kde evidujete tyto mylné informace? Ať je můžeme napravit. Děkuji

Offline

#7 2020-11-05 13:25:43

valosh
Endora uživatel
Registrován: 2013-08-05
Příspěvky: 6

Re: Prestashop při instalaci Error 500

Dobrý den no, takže tato možnost BYLA v aktivaci prestashopu, jako aplikaci k doméně. Ještě dneska ráno tomu tak bylo, ale teďka to tam již není. Přikládám screenshot ze včerejší půlnoci
<img src="https://ctrlv.cz/shots/2020/11/05/HrZ9.png">
Prestashop manualní instalace

Upravil valosh (2020-11-05 13:44:47)

Offline

#8 2020-11-05 15:30:26

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,340

Re: Prestashop při instalaci Error 500

Děkuji, nechám hlášku upravit aby nebyla zavádějící. Pokud je webhosting v programu PLUS nebo MEGA tak se nezobrazuje.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK