#1 2020-05-09 14:28:11

blablabla129ecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

.htaccess pro Laravel

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu při vytváření .htaccess pro web psaný pomocí frameworku Laravel.
Jde mi jen o to, aby když zadám přímo adresu ke složce s webem (http://blablabla12.9e.cz/tst/Projekt/)
aby web nezobrazoval Internal Error (nechci přesměrování z kořenového adresáře mého účtu).
O něco jsem si již sám neúspěšně pokoušel, ale raději si nechám poradit než abych tím strávil příliš času.
Mnohokrát děkuji a přeji pěkný den.

Offline

#2 2020-05-09 21:22:47

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,029

Re: .htaccess pro Laravel

Dobrý den, prosím viz odkaz https://coderwall.com/p/hnhj7w/laravel-htaccess který mi dal Google při dotazu "laravel htaccess"


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#3 2020-05-09 22:08:50

blablabla129ecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: .htaccess pro Laravel

Použil jsem přesně soubory z vašeho odkazu a místo chyby 500 mi tam teď skáče 403 (500 pokud do URL zadám i public).
Nejsem si jist, zda jsem neměl něco změnit ale podle mě je používám správně.

Offline

#4 2020-05-10 08:15:40

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,029

Re: .htaccess pro Laravel

Dobrý den, tvorbou a úpravou webstránek se nezabýváme. Doporučuji konzultovat s vývojářem laravelu aby vám poradil jak správně nastavit chování pro tento systém když není umístěn v rootu, ale v podadresáři podadresáře.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#5 2020-05-10 12:52:42

blablabla129ecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: .htaccess pro Laravel

V tom by podle mě žádný rozdíl být neměl (podle toho co jsem četl by jediný rozdíl byla nutnost skrytí některých souborů kvůli bezpečnosti).
Nicméně jsem celý web přesunul do rootu a bohužel se chová úplně stejně (403 když zadám jen http://blablabla12.9e.cz a 500 když přidám i public).
Soubory .htaccess jsem vytvořil přesně podle odkazu ale nejspíš v nich bude třeba něco pozměnit jenže já netuším co.

Offline

#6 2020-05-10 21:08:14

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,029

Re: .htaccess pro Laravel

Dobrý den, předpokládám že nemáte prezentaci na doméně domain.com jak je uvedeno v návodě, tedy bude potřeba upravit adresu na tu kde vám laravel běží aby byla podmínka splněna a vykonalo se podstrčení obsahu z podadresáře public.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#7 2020-05-11 19:20:33

blablabla129ecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: .htaccess pro Laravel

Ahá to skutečně nemám. Pokládal jsem tu adresu jen za nějaký typ šablony - moje blbost.
Tím se tedy vyřešila chyba 403 ale nyní dostávám v obou případech tu chybu 500.
Takto přesně vypadá můj .htaccess ve složce public:

<IfModule mod_rewrite.c>
    Options +FollowSymLinks
    RewriteEngine On
</IfModule>

<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L]
</IfModule>

Upravil blablabla129ecz (2020-05-11 19:21:03)

Offline

#8 2020-05-11 21:00:27

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,029

Re: .htaccess pro Laravel

Dobrý den, chybu naleznete v adresáři .tmp kde je php error log. Chyba není v souboru .htaccess


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#9 2020-05-12 00:57:23

blablabla129ecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: .htaccess pro Laravel

Tisíceré díky!!!
Pokud by to někoho zajímalo, chyba byla jednoduše v tom, že jsem v mém projektu používal syntaxi z PHP 7, ale na Endoře jsem si verzi PHP zapomněl přepnout.
Až nyní mi to díky chybě v logu došlo.
Ještě jednou díky a omlouvám se za nejspíš zbytečný thread.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK