#1 2019-10-31 10:56:18

jotidom
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 17

Fatal error: Class 'imagick' not found

Potřeboval bych porovnat dva image ,na netu jsem našel tento příklad
**********************************************
<?php
$image1 = new imagick("a.jpg");
$image2 = new imagick("b.jpg");
$result = $image1 -> compareImages($image2,Imagick::METRIC_MEANSQUAREERROR);
$result[0]->setImageFormat("jpg");
header("Content-Type: image/jpg");
echo $result[0];
?>
*******************************************************
pochopil jsem že k tomu potřebuji asi  class imagick bude mi to fungovat na základním neplaceném hostingu tady ? díky

Offline

#2 2019-11-02 00:13:02

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,706
Web

Re: Fatal error: Class 'imagick' not found

Dobrý den, při spuštění daného skriptu vám vykazuje nějakou chybu?


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#3 2019-11-02 12:53:47

jotidom
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 17

Re: Fatal error: Class 'imagick' not found

No právě Fatal error: Class 'imagick' not found in /home/users/jotidom/jotidom.8u.cz/web/compareimage.php on line 4

Offline

#4 2019-11-03 16:05:23

jotidom
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 17

Re: Fatal error: Class 'imagick' not found

Tak díky že jste mě dal verzi PHP která podporuje ten Imagick ale na druhé straně se mé skripty nechovají korektně mám tam jakési poznámky a varování . Mým záměrem je pomocí této funkce porovnání dvou image jeden bude uložen na serveru a druhý si natáhnu s jedné stránky a když nebudou identické tak se pošle email s jistou správou mohlo by to tak  fungovat ? díky

Offline

#5 2019-11-03 19:17:52

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,706
Web

Re: Fatal error: Class 'imagick' not found

Jediné varování eviduji při výpise array jako string (hlavičky externého souboru). Upravil jsem vám syntaxi a již se vypíše korektně bez varování.
Též nemůžete míchat výstup, tj posílat obrázek a doň cpát další text který v obrázku nemá co dělat. Bu´d vypisujte jedno, nebo druhé.
A skript funguje jak má, tj zobrazí obrázek 2 a udělá červené překrytí. Pokud souhlasí (jsou stejné oba obrázky), udělá bíle překrytí.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#6 2019-11-03 19:40:03

jotidom
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 17

Re: Fatal error: Class 'imagick' not found

Já jsem se asi spatně vyjádřil já se teprve seznamuji s Imagick,  mě korektně nefungují jiné stránky například jotidom.8u.cz nebo jotidom.8u.cz/IPkamera2.php díky

Offline

#7 2019-11-04 20:30:59

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,706
Web

Re: Fatal error: Class 'imagick' not found

V tom případě jen studovat a studovat a jistě přijdete dle chýb co a jak opravit. Návodů pro všechny funkce v php je na internetu spousty.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK