#1 2018-03-10 14:59:00

kolemzemetodecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 8
Web

[Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

Dobrý den, na svuj web posílám příspěvky i když jsem zrovna v zahraničí. Mohli byste mi proto zrušit omezení na IP pouze z Česka a Slovenska? Potřeboval bych abych měl přistup k FTP ze všech zemí. Děkuji

Offline

#2 2018-03-10 15:26:45

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,379
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

Povolení zahraničných IP je možné nastavit v části FTP u žádaného FTP uživatele. Znak * uveden místo IP adresy povolí všechny IP. Pozor: jedná se o vaše bezpečnostní riziko.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#3 2018-03-13 13:09:19

kolemzemetodecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 8
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

Dobrý den, děkuji funguje, ale nekdy se to dlouho načítá a pak spadne. Dříve to hned hodilo error, teď se to bud načte nebo se to pořád nechce načíst. Přitom mám wi-fi rychlou a vše ostatní v klidu funguje. Stává se to hlavně na veřejných sítích.

Mám naprogramovanou aplikaci ktera se na FTP připojuje. Je pouze na mém zařízení. Pokud je to tedy bezpečnostní riziko, je možné povolit FTP pro IP z české republiky + pro mé zařízení? Třeba pomocí MAC adresy?
Děkuji

Upravil kolemzemetodecz (2018-03-13 13:18:18)

Offline

#4 2018-03-13 19:29:52

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,379
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

MAC adresa se internetem nepřenáší, je dostupná jenom v lokální síti. Řešením je vytvoření skriptu který bude komunikaci mezi vašim zařízením a hostingem zprostredkovávát.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#5 2018-03-13 19:58:43

kolemzemetodecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 8
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

Dekuju za radu. Jak mám potom skript na stránce zabezpečit? Je dobrý nápad zabezpečení třeba pomocí nejakeho hesla, ktere bych musel napsat do URL (např. .../nahrajnaftp.php?heslo=blablabla)? Nebo je bezpečnější to heslo odeslat pomocí POST?

Další problém je že potřebuju odeslat velmi velká data a POST je mám pocit omezeno na 8MB kvůli nebezpeci útoku DoS.

Upravil kolemzemetodecz (2018-03-13 20:15:46)

Offline

#6 2018-03-14 14:02:37

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,379
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

Ideálně je zvolit plovoucí hash posílán přes POST který si bude skript ověřovat. Hodnoty upload_max_filesize a post_max_size jsou nastaveny na 64MB, u PLUS a MEGA až na 128MB, nikoliv na 8MB jak píšete.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#7 2018-03-14 16:00:18

kolemzemetodecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 8
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

A je tento limit nastaveny i u verze FREE?

Offline

#8 2018-03-14 18:58:40

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,379
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#9 2018-03-15 22:29:10

kolemzemetodecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 8
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

Děkuji, část aplikace a část stránky už mam hotovou a vše funguje, jen se mi zdá že spojení přes FTP bylo mnohem rychlejší než přes HTTP.  Nevíte čím to je? Soubor kde přijímám data se jmenuje cesta.php a kód pro odeslání funguje tak, že si vytvořím MultipartFormDataContent, vložím do něj data a odešlu data pomocí HttpClient.PostAsync("...cz/cesta.php", formData ).

Dále jsem se chtěl zeptat, jestli když posílám soubor metodou POST, mám jej poslat jako STREAM nebo byte[] (byte array)?

Offline

#10 2018-03-18 11:59:54

kolemzemetodecz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 8
Web

Re: [Vyřešeno] Aktivace FTP. V cizich zemích

Aha problém jsem vyřešil. Používal jsem HttpClient místo HttpWebRequest. HttpClient má spoustu vychytávek a proto je taky výrazně pomalejší. (Viz https://stackoverflow.com/questions/222 … ebrequest)

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK