#26 2011-12-10 22:54:41

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,848
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

nocapsakul napsal:

No já na tu doménu první nahraju joomlu a pak to přesměruji.Doménu samozřejmě vlastním.

OK ;o)


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#27 2011-12-12 22:58:35

nocapsakul
Člen
Registrován: 2011-11-27
Příspěvky: 12

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Ještě bych se rád zeptal.Mám tedy web už funkční,ale url adresa stránek je špatná.Hledáním na webu se mi jí podařilo trochu optimalizovat na např. <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kniharstvi-pacon.cz/index.php/diplomove-prace">www.kniharstvi-pacon.cz/index.php/diplomove-prace</a><!-- w -->
Jde mi o to,aby se mi tam nezobrazoval index.php.

Na webu jsem našel tento kus kodu

RewriteEngine On

RewriteRule ^home /index.php [L]
DirectoryIndex index.php
RedirectMatch ^/$ /home
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^GET\ .*/index\.(php|html)\ HTTP
RewriteRule ^(.*)index\.(php|html)$ /$1 [R=301,L]

Když jsem ho vložil do .htaccess.txt tak to nefungovalo a stále ta samá chyba.
Díky za rady

Offline

#28 2011-12-13 10:38:08

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,848
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Joomla má na FTP súbor htaccess.txt ktorý premenuj na .htaccess a následne v administrácií povoľ mod_rewrite


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#29 2011-12-13 12:38:56

nocapsakul
Člen
Registrován: 2011-11-27
Příspěvky: 12

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Takže ten kod,co jsem sem dal je k ničemu?
Přejmenoval jsem .htaccess a zapnul v joomle url rewriting a stránky se vůbec nenačtnou,kde je chyba?
Respektive se načte úvodní stránka.Podstránky už pak nefungují a musím url rewriting vypnout.

Ještě bych rád doplnil pro admina,aby mohl zrušit Požadavek na obnovu webu kniharstvi-pacon.cz.
Omylem jsem to spustil.Děkuju

Offline

#30 2011-12-13 19:58:15

Lkopo
Podpora
Registrován: 2010-02-12
Příspěvky: 1,916
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

A postupovali ste ako mali? Vypíše sa Vám chyba 500 Internal Error alebo od Joomly ?

Offline

#31 2011-12-13 20:09:05

nocapsakul
Člen
Registrován: 2011-11-27
Příspěvky: 12

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

To nevím,soubor .htaccess.txt jsem přejmenoval na .htaccess a povolil URL rewriting.

V joomle to píše at ještě přejmenuji soubor web.config.txt na web.config.To jsem taky udělal.
Vyhazuje to klasickou 404 objekt nenalezen.

V popisu joomla píše,že bych měl první nainstalovat jaký si "rewrite modul".

Offline

#32 2011-12-14 12:11:32

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,848
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

všetko potrebné je na servery nainštalované, tj stačí tam mať súbor .htaccess ktorý bol pôvodne htaccess.txt a zapnúť mod_rewrite v nastavení Joomla a všetko musí bežať korektne


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#33 2011-12-14 16:17:09

nocapsakul
Člen
Registrován: 2011-11-27
Příspěvky: 12

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Znovu jsem to zkusil zapnout a už vše funguje :oops:
Díky moc za rady.

Offline

#34 2012-02-12 01:36:38

Marka
Člen
Registrován: 2011-07-17
Příspěvky: 7

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Ahoj, plánuju přesun domény 3. řádu na doménu 2. řádu, kterou jsem si přidala do webadminu. Všimla jsem si, že doména 2. řádu má zvýšený traffic z 5GB na 15; v tomto tématu se zase řešilo, že zůstanou aktivní obě domény. Jak se pak traffic řeší? Zůstane doména 2. řádu aktivní a funkční, pokud se na té původní překročí někdy v měsíci traffic 5GB?
A jen se ujistím - přesune se tímto postupem celý obsah webu, nebo jsou ještě potřeba nějaké dodatečné kroky?
Díky a omlouvám se za lamácké dotazy, moc se v tom nevyznám  wink

Offline

#35 2012-02-12 13:48:26

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,848
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Na vašom mieste by som z domény 3 rádu prekopíroval obsah FTP do novej domény 2 rádu. Následne ak to daný CMS vyžaduje zmenil adresu default na novú. Na starej adrese zapol presmerovanie na novú. Tým by sa míňal traffic len na novej doméne kde je vyšší a mal by postačovať na chod stránky po celý mesiac ak neponúkate návštevníkom objemné súbory na sťahovanie.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#36 2012-02-12 15:42:38

Marka
Člen
Registrován: 2011-07-17
Příspěvky: 7

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Děkuji za velmi rychlou odpověď a radu, zařídím se podle ní! smile

Offline

#37 2012-09-13 12:38:53

ehmetko
Endora uživatel
Registrován: 2011-02-26
Příspěvky: 11

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Dnes som si kúpil doménu .eu cez wedos. Podľa návodu musím nahrať na web súbor zip.php, ale môj webhosting na wedose nepodporuje .php súbory. Tak, čo s tým mám urobiť?

Offline

#38 2012-09-13 12:47:39

Martin
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2011-01-19
Příspěvky: 1,375
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Přejít na webhosting od Endory, který PHP podporuje.  tongue


Nejnovější článek: www.zeminem.cz ...
Černé díry jsou místa, kde Bůh dělil nulou...
Endora plugin!

Offline

#39 2012-09-13 13:20:19

ehmetko
Endora uživatel
Registrován: 2011-02-26
Příspěvky: 11

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

asi trochu nechápen návod.. od wedosu som kúpil doménu a nechápem kam mám nahrať súbor unzip.php.. mám si vytvoriť vo webadmine doménu druhé rádu, lenže keď tam dám katalog1.eu (takú som si kúpil ce wedos) tak mi píše, že doména je obsadená, tak nechápem, čo mám vytvoriť

Offline

#40 2012-09-13 17:02:14

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,848
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Ak máte webhostingu k vami zakúpenej doméne u wedosu tak súbor nakopírujte na tento hosting. Ak máte hosting u nás, tj ste si doménu presmerovali pomocou zmeny DNS na endoru tak ho nahrajte na FTP. Prihlasovacie údaje si vytvoríte po prihlásení na webadmin.endora.cz v časti FTP.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#41 2012-09-13 18:47:54

ehmetko
Endora uživatel
Registrován: 2011-02-26
Příspěvky: 11

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Mám hosting u endory, s ftp som už pracoval, ale nechápem, kam mám nahrať ten súbor unzip.php.. DNS servery som presmeroval na endoru..

Offline

#42 2012-09-13 19:07:53

ehmetko
Endora uživatel
Registrován: 2011-02-26
Příspěvky: 11

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Popíšem to trošku presnejšie:
Kúpil som si doménu u wedos (katalog1.eu), podľa tohto návodu som ju presmeroval: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?f=23&t=1321">viewtopic.php?f=23&t=1321</a><!-- l -->. Potom som začal robiť podľa tohto postupu.

Vo webadmine by sme si mali založiť novú doménu (v našom prípade to je doména 2 rádu - okna-endora.sk)

Tu som sa zastavil - keď som chcel doménu založiť písalo mi, že je obsadená (to my bolo jasné, veď ja som ju kúpil od wedosu) - takže som tú doménu nezaložil. Súbor zip.php som úspešne nahodil na ftp, rozbalil a archivoval. Lenže teraz neviem pokračovať - súbor unzip.php neviem, kam nahrať, keďže som nezaložil tú doménu, lebo bola obsadená..

Offline

#43 2012-09-13 19:48:28

Martin
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2011-01-19
Příspěvky: 1,375
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

To by mě zajímalo kam jste to nahrál, když tu doménu nemáte. Nepopletl jste si náhodou volbu založit a zaregistrovat doménu? Myslím, že v tom to bude...


Nejnovější článek: www.zeminem.cz ...
Černé díry jsou místa, kde Bůh dělil nulou...
Endora plugin!

Offline

#44 2012-09-13 20:03:21

ehmetko
Endora uživatel
Registrován: 2011-02-26
Příspěvky: 11

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

ďakujem veľmi pekne, v tom bol problém, už to ide smile

Offline

#45 2015-02-20 21:20:06

davkar
Endora uživatel
Registrován: 2013-07-21
Příspěvky: 8

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Lkopo napsal:

Keď spustíš súbor zip.php cez URL tak máš tam textové pole a tam by mala byť automaticky bodka. Ak nie, tak len dopísať.

Tohle stále nechápu. Jak spustím?
Nestačí kód zkopírovat a vložit do souboru zip.php ?

Offline

#46 2016-01-14 18:39:39

karlos99
Člen
Místo: Paršovice
Registrován: 2012-10-27
Příspěvky: 187
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Krásný návod! Mám tam to přesměrování v index.php - znamená to, že jak vyhledávače, tak uživatelé budou přesměrováni a můžu na webu ponechat zbytek obsahu, který nebude využíván? Taková "stará záloha"


castleofhealth.eu - web vytvořený se záměrem šířit znalosti o zdravé stravě po Evropě přehlednou a zajímavou formu a spolu s jednoduchými recepty

Offline

#47 2016-01-14 18:44:58

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,848
Web

Re: Ako previesť obsah z domény 3. rádu na doménu 2. rádu.

Presne tak, užívatelia ktorý navštívia úvodnú stránku (tj načíta sa index.php) budú presmerovaný a ostatný obsah sa bude zobrazovať z danej domény.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK