#1 2015-07-04 10:42:45

manca
Člen
Registrován: 2012-06-09
Příspěvky: 61

[Vyřešeno] Zápis do souboru

Mám takový skript který po asi 10 sekundách zobrazí obrázek který je dodán s pomocí FTP protokolu s kamery kterou mám doma potřeboval bych to upravit aby se do souboru zaznamenala IP adresa a další informace návštěvníka 

<html> 
<head>
 <title>Webkamera</title> 
<meta http-equiv="refresh" content="15"> 
<meta http-equiv="Cache-Control" content="must-revalidate, post-check=0, pre-check=0"> 
<meta http-equiv="Pragma" content="public">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" 
<meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache">
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
<meta http-equiv="Expires" content="-1">
<?php
------------------------------------------------------------------------------
{$datum = Date("j/m/Y H:i:s", Time());                                                           
echo($datum);                                                                                           
$relace = fopen("./IP/adresa.txt", "a+");      // Otevřeme soubor                          
fwrite($relace, $datum );                  // Zapíšeme text do souboru                     
fclose($relace); }
---------------------------------------------------------------------------------                                                                                
$dir = "IPkamera2/snap";         
$pattern = '\.(zip|ZIP|pdf|jpg|JPG)$'; // check only file with these ext.          
$newstamp = 0;            
$newname = "";
$new = "obraz.jpg";
//  error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);
if ($handle = opendir($dir)) {               
       while (false !== ($fname = readdir($handle)))  {            
         // Eliminate current directory, parent directory            
         if (ereg('^\.{1,2}$',$fname)) continue;            
         // Eliminate other pages not in pattern            
         if (! ereg($pattern,$fname)) continue;            
         $timedat = filemtime("$dir/$fname");            
         if ($timedat > $newstamp) {
            $newstamp = $timedat;
            $newname = $fname;
          }
         }
        }
closedir ($handle);

// $newstamp is the time for the latest file
// $newname is the name of the latest file
// print last mod.file - format date as you like 
$stare = $newname;
//$dir = "/IPkamera2/snap";
//$sa = "IPkanera2/snap".$newname;
//$sa = "Schedule_20141213-104358.jpg";
chdir($dir);
//opendir($dir);
rename ($newname,$new);
$d = "IPkamera2";
//chdir($dir);
$zdroj ="xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/IPkamera2/snap/obraz.jpg";
$cil = "/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/web/IPkamera2/obraz.jpg";
copy($zdroj,$cil);
//echo getcwd();
//echo $newname;
unlink($newname);
//*************************************

//$file = "IPkamera/Obraz_1.jpg";
//echo "Poslední aktualizace v : ".date("d-m-y H:i:s",filemtime($file));
?>
<style>
body {margin: 0px;}
</style>
</head>
<body>
<CENTER>
<img src="http://xxxxxxxxx/kamera2/obraz.jpg"  alt="IP kamera" border="1" height = "800" width = "1200"> 
</CENTER>
<CENTER><a href="http://www.toplist.cz/"><script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
document.write('<img src="https://toplist.cz/count.asp?id=xxxxxxx&logo=mc&http='+escape(document.referrer)+'&t='+escape(document.title)+
'" width="88" height="60" border=0 alt="TOPlist" />');
--></script><noscript><img src="https://toplist.cz/count.asp?id=xxxxxxx&logo=mc" border="0"
 alt="TOPlist" width="88" height="60" /></noscript></a> </CENTER>

</body>
</html>

tady mi to nefunguje ale když vykonám samotný skript tak to funguje

<?php
$text = "Toto je budoucí obsah souboru"; // Určíme text na zapsání do souboru
$datum = Date("j/m/Y H:i:s", Time());
echo($datum);
$relace = fopen("./IP/adresa.txt", "a+");      // Otevřeme soubor
fwrite($relace, $datum );                  // Zapíšeme text do souboru
fclose($relace);

?>

Kde dělám chybu? díky

Offline

#2 2015-07-04 12:53:11

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,709

Re: [Vyřešeno] Zápis do souboru

------------------------------------------------------------------------------
{$datum = Date("j/m/Y H:i:s", Time());                                                           
echo($datum);                                                                                           
$relace = fopen("./IP/adresa.txt", "a+");      // Otevřeme soubor                          
fwrite($relace, $datum );                  // Zapíšeme text do souboru                     
fclose($relace); }
---------------------------------------------------------------------------------

toto skončí jednoznačne chybou, v prvom rade v riadku s pomlčkami, následne špicatá zátvorka ohraničujúca začiatok a následne i koniec a potom znovu pomlčky


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2015-07-04 13:21:50

manca
Člen
Registrován: 2012-06-09
Příspěvky: 61

Re: [Vyřešeno] Zápis do souboru

Ty pomlčky ve skriptu tam pochopitelně nemám jen tady jsem chtěl vyznačit úsek ve skriptu který by měl ukládat data do souboru za mystifikaci se omlouvám díky

Offline

#4 2015-07-04 16:43:36

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: [Vyřešeno] Zápis do souboru

muzete zkusit otestovat, kde to selze - kazda z tech funkci vrati false, pokud se nepodari, takze staci u kazde z nich napsat podminku a vypsat si co se nestalo napr.

if (!$relace = fopen("./IP/adresa.txt", "a+")))
    echo "Chyba pri otevreni souboru";

Offline

#5 2015-07-04 20:32:04

manca
Člen
Registrován: 2012-06-09
Příspěvky: 61

Re: [Vyřešeno] Zápis do souboru

Už je to v pořádku už to funguje bez úprav nevím proč to nefungovalo před tím hmm díky

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK