Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den,
Zaregistroval jsem si na Endoře doménu zdarma(dumchleba.g6.cz) a rozhodl jsem se že využiji redakční systém Joomla ve verzi 2.5.7. Když jsem nakopíroval soubory na ftp server a spustil instalaci, tak hned v prvním kroku po vybrání jazyku a kliknutí na položku "Následující" instalace neustále načítá(nechal jsem to hodinu pracovat) a nic se neděje. Ke kroku "Předinstalační kontrola" jsem se již nedostal. To samé dělá i automatická instalace. MySQL db mám(vytvořila se automaticky po zaregistrování domény), ale jiné kroky jsem před instalací už nedělal.
Může mi prosím někdo poradit, jak postupovat?
Děkuji za odpověď
CMS Joomla! na doménu s Free programem nenainstalujete.
Joomla! využívá Ajax a tím vzniká problém s vkládáním reklamy... Je tu o tom dost popsáno.
Řešením je nainstalovat Joomla! na lokálním PC a pak soubory včetně databáze přenést na web.
Následně na webu upravit konfigurační soubor pro spojení s databází (pokud jsou údaje na localhost rozdílné).
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Aha, takže takto. Já mám totiž na endoře zřízen ještě další free hosting a již nějaký čas tam provozuji web pod Joomlou 1.6, tak jsem počítal, že s novou verzí nebude žádný problém.
Takže řešení je takové, že buď si nainstaluji starou verzi Joomly(1.6 třeba na kterou jsem zvyklí) či si tady žrídím placený hosting. Nebo snad využít tu metodu jak píšete, s tím lokálním nainstalováním a následným překopírováním souborů. Ale to nevím jestli zvládnu.
Každopáně děkuji za vyjasnění problému
Osobně preferuji mít vždy nejaktuálnější verzi jakéhokoliv systému. Zejména z hlediska bezpečnosti.
Samozřejmě, že volba je na každém jak má svá data rád...
1. Murphyho zákon:
Na FREE programe je u inštalácie problém u vkladanej reklamy do požiadavkov AJAX a preto inštalácia nemôže byť začatá. Možnosť je využiť automatickej inštalácie z rýchlych aplikácií. Prípadne inštalácia na localhoste vašeho PC a následný presun na Freehosting Endora.cz
Díky za rady. Spíš to vidím, že si žřídím zde placený hosting, jelikož to má samozřejmě mnohé další výhody.
Ale ještě by mě zajimalo, zda Joomla umožňuje vytvořit si web v různých jazycích. Abych měl někde v hlavičce dejme tomu tři vlajky a po kliknutí se mi web ihned přeloží do požadovaného jazyka. Stále jsem se nerozhodl zda využít redakčního systému či napsat stránky "ručně". Jelikož zadavatel po mě vyžaduje web ve více jazycích, tak je pro mě tato věc zásadní.
Děkuji za odpověď
Google je velice dobrá věc, stačí hledat...
1. Murphyho zákon:
Tak to jsem rád, díky za objasnění.
Stránky 1