#1 2013-06-20 20:01:54

majetan212
Endora uživatel
Registrován: 2013-06-03
Příspěvky: 44

Preklady

Dobrý deň, prosím vás mám problém pri snahe o urobenie prekladu v Prestashope spôsobený pravdepodobne konfguráciu PHP. Vypisuje tento error:
Pozor:
Vaše konfigurace PHP omezuje maximální počet polí POST ve formulářích:
1000 pro max_input_vars.
Zeptejte se svého poskytovatele hostingu na zvýšení tohoto limitu 9990 nejméně, nebo upravit soubor s překladem ručně.
...vedeli by ste mi pomôcť? Vďaka

Offline

#2 2013-06-20 20:30:02

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: Preklady

Zkuste vložit do souboru .htaccess

<IfModule mod_php5.c>
php_value max_input_vars 9999
</ifModule>

Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

#3 2013-06-20 23:28:10

majetan212
Endora uživatel
Registrován: 2013-06-03
Příspěvky: 44

Re: Preklady

Výborne, pomohlo... Díki moc smile

Offline

#4 2013-07-22 10:25:19

carbik
Člen
Registrován: 2009-09-02
Příspěvky: 44

Re: Preklady

Ještě zhruba před deseti dny tato rada fungovala a já mohl v překladu Prestashopu udělat změny.
Dnes opět nejde, když se kouknu na phpinfo, pak je u max_input_vars hodnota 1000 a nelze změnit přes .htaccess.
Jedná se o doménu http://www.zlepsovak.cz/phpinfo.php

Je možné opět povolit navýšení tohoto parametru (nebo alespoň u této domény)?
Děkuji

Offline

#5 2013-07-22 10:41:14

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: Preklady

Pokud jste si vložil výše uvedený kód do souboru .htaccess, tak Vám nebude fungovat kvůli nasazení php fpm, více zde http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?pid=47937#p47937


Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

#6 2013-07-22 11:29:59

carbik
Člen
Registrován: 2009-09-02
Příspěvky: 44

Re: Preklady

Ok, toto mi uniklo, děkuji.

Nemohu však v nastavení najít kde se php fpm konfiguruje. V případě, že tam ještě tato volba není, lze ručně hodnotu navýšit, způsobuje mi to komplikace.

Offline

#7 2013-07-31 01:02:12

carbik
Člen
Registrován: 2009-09-02
Příspěvky: 44

Re: Preklady

Ví se (alespoň zhruba), kdy bude možné konfigurovat php fpm?
Dle výše zmíněného linku to má být v administraci nastavení, ale počítám, že tam ještě není implementováno.

Mohl bych požádat o individuální nastavení proměnné "max_input_vars" na hodnotu, řekněme 13000?

Offline

#8 2013-08-12 19:08:57

sandrav
Endora uživatel
Registrován: 2013-05-29
Příspěvky: 1

Re: Preklady

Také bych ráda požádala o navýšení "max_input_vars", abych mohla upravovat překlad modulů v PrestaShop. Doména je www.kdojsem.eu, PrestaShop běží na subdoméně transshop.kdojsem.eu. Děkuji

Offline

#9 2013-08-12 19:23:28

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: Preklady

Od zavedení PHP FPM to zatím není možné, protože php direktivy přestaly fungovat. Tam, kde máte umístěny služby (server 4) je aktuálně limit nastaven na 1000.


Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

#10 2013-08-12 19:28:30

Sandra
Člen
Registrován: 2013-07-26
Příspěvky: 8

Re: Preklady

Jak dlouho bude trvat, než bude možné tuto hodnotu změnit? Potřebovala bych nastavit tuto hodnotu na minimálně 14.000 ( víc to po mě zatím nechtělo) a potřebovala bych to rychle. Shop zatím neběží, ale chci ho spustit co nejdříve a bez upravených překladů to udělat nemůžu. Děkuji za pochopení.

Offline

#11 2013-08-12 19:45:01

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: Preklady

Možnosti:
1. napište na info@endora.cz a požádejte admina o navýšení, admin se Vám k problému vyjádří;
2. nainstalovat si PS na lokální server (vlastní PC), provést úpravy a přenést zpět na web.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#12 2013-08-12 19:49:17

Sandra
Člen
Registrován: 2013-07-26
Příspěvky: 8

Re: Preklady

Využiji první možnost, nemám totiž absolutně představu, jakým způsobem rozběhnout na Macu webserver ve stejné konfiguraci a se stejným nastavením a pak dostat upravené soubory zpět. Děkuji za radu.

Offline

#13 2013-08-12 20:02:44

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: Preklady

Např.: instalací http://ampps.apponic.com/mac/ , nebo http://servebox.apponic.com/mac/

Databáze se vyexportuje a naimportuje, FTP obsah se zkopíruje.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#14 2013-08-12 20:09:21

Sandra
Člen
Registrován: 2013-07-26
Příspěvky: 8

Re: Preklady

To je na mě moc složité, jsem spíš jen trochu pokročilá uživatelka. Děkuji ale za odkazy, až budu mít trochu víc času, začnu se vzdělávat :-)

Offline

#15 2013-11-21 13:10:16

axsis
Endora uživatel
Registrován: 2011-06-29
Příspěvky: 6

Re: Preklady

Dobrý den,
v administraci jsem přeložil všechny proměné, ale na stránkách se mi zobrazují stále anglické popisky například viz http://pravecaje.cz/18-bile-caje , kde jsem udělal chybu? smile

Offline

#16 2013-11-21 14:12:06

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: Preklady

Překládal jste stránky v Lokalizace > Překlady? Potom je možné, že jsou výrazy přímo v šabloně a bude třeba provést překlad ve zdrojovém kódu šablony na FTP.


Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK