#1 2012-07-15 16:54:16

r0b3rtkudrna
Člen
Registrován: 2012-07-05
Příspěvky: 16

Re: Jak na doménu 3.řádu a 4.řádu

Ahoj,
Takže bych chtěl přispět zajímavostí, na kterou jsem dnes narazil.

Doména 3. řádu

- buď si jí rovnou zaregistrujete, nebo vytvoříte v doméně 2. řádu
Jak to funguje na endoře?
Jednoduše, stačí si založit složku v kořenovém adresáři webu (domena/www/složka)
Pak na ní odkazovat takto: složka/domena.cz

Doména 4. řádu

Poznámka: tuto doménu můžete založit jak na svojí doméně 2. řádu, tak na doméně 3. řádu
Jak to funguje na endoře?
krok 1: založíte si složku v kořenovém adresáři webu (domena/www/složka)
krok 2: do kořenového adresáře webu vložíte soubor .htaccess, který bude obsahovat následující

- pro doménu 2. řádu

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} složka.jiná_složka.domena.cz
RewriteCond %{REQUEST_URI} !složka/
RewriteRule ^(.*)$ složka/$1

- pro doménu 3. řádu

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} složka.jmeno_domeny.domena.cz
RewriteCond %{REQUEST_URI} !složka/
RewriteRule ^(.*)$ složka/$1

Odkazujete na ní podobně, jako na doménu 3. řádu
složka.jina_slozka.domena.cz nebo složka.jmeno_domeny.domena.cz

- vyzkoušeno, funguje to  wink

Offline

#2 2012-07-15 16:57:42

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Jak na doménu 3.řádu a 4.řádu

Na doménach 3 rádu ako sú *.jecool.net a iné by nemala fungovať doména 4 rádu, maximálne funguje z www. Samozrejme ma opravte ak sa mýlim ale podľa smerovania v DNS by nemali fungovať.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2012-07-15 17:09:43

r0b3rtkudrna
Člen
Registrován: 2012-07-05
Příspěvky: 16

Re: Jak na doménu 3.řádu a 4.řádu

JF napsal:

Na doménach 3 rádu ako sú *.jecool.net a iné by nemala fungovať doména 4 rádu, maximálne funguje z www. Samozrejme ma opravte ak sa mýlim ale podľa smerovania v DNS by nemali fungovať.

Tak, jak je nastavené přidávání 3.řádu na domény 2.řádu to nefunguje
Tváří se to jako doména 4. řádu  wink Přepisuje to soubor .htaccess

Offline

#4 2012-10-28 13:29:58

Bafko
Člen
Registrován: 2012-01-23
Příspěvky: 16
Web

Re: Jak na doménu 3.řádu a 4.řádu

Musím dopísať, že to nefunguje správne pokiaľ máte presmerovanú doménu bez www na www, lebo sa to zacyklí a bude písať www. až pokiaľ to prehliadač nezastaví.

Offline

#5 2012-10-28 13:33:42

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Jak na doménu 3.řádu a 4.řádu

Bafko napsal:

Musím dopísať, že to nefunguje správne pokiaľ máte presmerovanú doménu bez www na www, lebo sa to zacyklí a bude písať www. až pokiaľ to prehliadač nezastaví.

Záleží ako si to v htaccess napodmienkujete, ak to spravíte správne, tak k zacykleniu nedôjde.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#6 2012-10-28 13:35:40

Bafko
Člen
Registrován: 2012-01-23
Příspěvky: 16
Web

Re: Jak na doménu 3.řádu a 4.řádu

Použil som presmerovanie uvedené vo FAQ-u.

Offline

#7 2012-10-28 13:38:25

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Jak na doménu 3.řádu a 4.řádu

Bafko napsal:

Použil som presmerovanie uvedené vo FAQ-u.

tam je uvedený funkčný príklad bez podmienok subdomén, toto si musíte dopodmienkovať sami


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK