#1 2012-01-11 13:02:45

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,293

Re: PHP skript generujici pristup do db

Tento jednoduchy skript lze pouzit pro vygenerovani pristupu do vasi db a tim zabranit smazani db pokud nema dele jak mesic zadny pristup.

Dany kod vlozte do souboru dbcron.php a zmente v nem NAZEVDB UZIVATEL HESLO dle vaseho pripojeni do db. Nasledne ho nakopirujte na ftp do slozky web/ . Pokud zadate vasedomena.cz/dbcron.php tak by vam to melo vypsat ze je vse v poradku. Pokud ano tak si uz jen dejte v administraci skript do cronu tak aby se poustel kazdy den idealne nekdy pres den.

<?php
$nazev_databaze = "NAZEVDB";
$uzivatel = "UZIVATEL";
$heslo = "HESLO";

$spojeni = mysql_connect('localhost', $uzivatel, $heslo);
if (!$spojeni) {
        die('Nelze se pripojit: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Spojeni v poradku.</br>";
}

$vysledek_zmena = mysql_query("USE $nazev_databaze");
if (!$vysledek_zmena) {
        die('Nepovedlo se zmenit DB: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Nastaveni DB v poradku </br>";
}

$vysledek_show = mysql_query("SHOW TABLES;");
if (!$vysledek_show) {
        die('Nepovedlo se zobrazit tabulky: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Pristup do databaze byl zauktualizovan";
}
mysql_close($spojeni);

Offline

#2 2012-01-11 14:38:09

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Nebylo by vhodné do cronu zařadit také OPTIMIZE TABLE ???

Nemyslím, že by bylo nutné cron spouštět denně.
IMHO jednou týdně by mělo být dostačující.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#3 2012-01-11 14:47:11

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,293

Re: PHP skript generujici pristup do db

Skript nedela zadnou zatez tak je to uplne jedno.

Optimize table se dela pravidelne na systemove urovni. Nedoporucoval bych to.

Offline

#4 2012-01-11 14:51:55

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

To jsem nevěděl, že to máte ošetřené systémově.

Dlouho jsem se nedíval na stav své db.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#5 2012-01-13 13:58:01

davidg
Endora uživatel
Registrován: 2010-09-23
Příspěvky: 208
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Mno mam to podobne ale mne to neaktualizuje pristup do db ?
aj prikaz show tables aktualizuje ? alebo sa rataju len prikaz select , insert ? podla coho to mate ?


----------PC Expert---------
Digital World Only ...           +
--------------------------------
Overenie ci je stranka bezpecna alebo nie : http://site.cekuj.net/

Offline

#6 2012-01-13 22:21:56

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,784
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

davidg napsal:

Mno mam to podobne ale mne to neaktualizuje pristup do db ?
aj prikaz show tables aktualizuje ? alebo sa rataju len prikaz select , insert ? podla coho to mate ?

čas vo webadmine ktorý ukazuje čas posledného použitia databázy sa aktualizuje cca 1x za hodinu, tj i select a insert robia prístup, len to tam uvidíš až po cca hodine


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#7 2012-09-20 18:38:18

Revenant
Člen
Registrován: 2012-09-09
Příspěvky: 63
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Ahoj,

zkoušel jsem si to udělat na svoje stránky, které mám ve wordpressu. Jedna z databází má poslední použití 2012-09-07 14:20:26, tak jsem si myslel, že to bude dobrá pojistka, ale napsalo mi to tohle:

Reklamu na tomto hostingu zajišťuje Business Factory - internetová reklama a pokročilý internetový marketing.
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'admin'@'srv71.endora.cz' (using password: YES) in /home/users/revenant/orderofthedead.clanweb.eu/web/dbcron.php on line 6 Nelze se pripojit: Access denied for user 'admin'@'srv71.endora.cz' (using password: YES)

Tohle je ten script

<?php
$nazev_databaze = "word070912360122";
$uzivatel = "admin";
$heslo = "nereknu";

$spojeni = mysql_connect('localhost', $uzivatel, $heslo);
if (!$spojeni) {
        die('Nelze se pripojit: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Spojeni v poradku.</br>";
}

$vysledek_zmena = mysql_query("USE $nazev_databaze");
if (!$vysledek_zmena) {
        die('Nepovedlo se zmenit DB: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Nastaveni DB v poradku </br>";
}

$vysledek_show = mysql_query("SHOW TABLES;");
if (!$vysledek_show) {
        die('Nepovedlo se zobrazit tabulky: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Pristup do databaze byl zauktualizovan";
}
mysql_close($spojeni);

S přáním krásného dne,
http://www.orderofthedead.clanweb.eu webpage administrator Revenant

Offline

#8 2012-09-20 19:43:02

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Zřejmě uživatel admin nemá přístup do Vámi uváděné db word070912360122.
Osobně pochybuji, že by Vám šel vytvořit v administračním rozhraní uživatel admin. Upravte jméno správného uživatele s přístupem do dané databáze.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#9 2012-09-20 19:44:39

Revenant
Člen
Registrován: 2012-09-09
Příspěvky: 63
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

kksmirice napsal:

Zřejmě uživatel admin nemá přístup do Vámi uváděné db word070912360122.
Osobně pochybuji, že by Vám šel vytvořit v administračním rozhraní uživatel admin. Upravte jméno správného uživatele s přístupem do dané databáze.

Tím je myšleno moje přihlašovací jméno do endory ?


S přáním krásného dne,
http://www.orderofthedead.clanweb.eu webpage administrator Revenant

Offline

#10 2012-09-20 19:55:45

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Tím je myšlen uživatel s přístupem k dané databázi.
Implicitně uživatelské jméno pro přihlášení do administrace Endora má přístup do všech vytvořených databází a takového uživatele nelze ani smazat.

EDIT:
A také příslušné heslo!!!

Vše je naprosto funkční se správnými údaji. Výsledek scriptu crondb.php je k vidění i zde


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#11 2012-09-20 20:09:28

Revenant
Člen
Registrován: 2012-09-09
Příspěvky: 63
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

bohužel mi to pořád píše totéž

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'revenant'@'srv71.endora.cz' (using password: YES) in /home/users/revenant/orderofthedead.clanweb.eu/web/dbcron.php on line 6 Nelze se pripojit: Access denied for user 'revenant'@'srv71.endora.cz' (using password: YES)

script

<?php
$nazev_databaze = "word070912360122";
$uzivatel = "revenant";
$heslo = "tajné";

$spojeni = mysql_connect('localhost', $uzivatel, $heslo);
if (!$spojeni) {
        die('Nelze se pripojit: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Spojeni v poradku.</br>";
}

$vysledek_zmena = mysql_query("USE $nazev_databaze");
if (!$vysledek_zmena) {
        die('Nepovedlo se zmenit DB: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Nastaveni DB v poradku </br>";
}

$vysledek_show = mysql_query("SHOW TABLES;");
if (!$vysledek_show) {
        die('Nepovedlo se zobrazit tabulky: ' . mysql_error());
} else {
        echo "Pristup do databaze byl zauktualizovan";
}
mysql_close($spojeni);

S přáním krásného dne,
http://www.orderofthedead.clanweb.eu webpage administrator Revenant

Offline

#12 2012-09-20 20:16:15

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Protože nemáte správné údaje!!!

Uživatel i heslo jsou case sensitive - tedy rozlišují se malá a velká písmena!

Pokud používáte pro přihlášení jméno Revenant, pak nemůžete napsat uživatale revenant


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#13 2012-09-21 14:39:13

Revenant
Člen
Registrován: 2012-09-09
Příspěvky: 63
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Přihlášení mi funguje s obouma, při registraci jsem použil ale malé


S přáním krásného dne,
http://www.orderofthedead.clanweb.eu webpage administrator Revenant

Offline

#14 2012-09-21 17:35:11

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Pak jsou špatně jiné údaje, musel bych vidět.
Pokud chcete pomoci, můžete mi zaslat přístupové údaje na e-mail.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#15 2012-09-21 20:19:44

Revenant
Člen
Registrován: 2012-09-09
Příspěvky: 63
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

OK, jestli s tím něco půjde udělat, tak jsem ti to poslal prolamy(at)email.cz

Předem děkuju smile


S přáním krásného dne,
http://www.orderofthedead.clanweb.eu webpage administrator Revenant

Offline

#16 2012-09-21 20:35:23

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Hotovo. Nastaveno, upraveno.
Žádný uživatel revenant s přístupem do databází se na účtu nenachází.
Uživatel s přístupem do databáze word070912360122 není revenant, ale totožný se jménem databáze, heslo je uloženo v wp-config.php.
WP byl instalován pomocí rychlých aplikací Endora.

Zaslaný e-mail s údaji byl smazán - z bezpečnostních důvodů.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#17 2012-09-23 17:22:02

Revenant
Člen
Registrován: 2012-09-09
Příspěvky: 63
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Ok, jak už jsem psal na email, děkuji.


Revenant


S přáním krásného dne,
http://www.orderofthedead.clanweb.eu webpage administrator Revenant

Offline

#18 2012-10-27 09:19:35

jirka.staric
Člen
Registrován: 2012-10-14
Příspěvky: 4

Re: PHP skript generujici pristup do db

Dobrý den, pokusil jsem se použít skript od administrátora, který je zde uvedený.
Když provedu zkoušku: http://www.kzl.8u.cz/dbcron.php
vypíše mi to toto:
Spojeni v poradku.
Nepovedlo se zmenit DB: Access denied for user 'jirkastaric'@'88.86.12%' to database 'drup141012212765'

Je to tak v pořádku, nebo je něco špatně ?
Bude tento skript generovat přístup do db?

neproběhlo - Nastaveni DB v poradku ?
neproběhlo- Pristup do databaze byl zauktualizovan ?

Děkuji za odpovědi, Jirka B.

Offline

#19 2012-10-27 10:52:07

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Pokud Vám píše, že uživatel nemá povolen přístup do databáze, pak se nic neprovede.

Máte špatně nastavené jméno uživatele nebo heslo pro přístup do požadované databáze.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#20 2012-10-27 12:03:09

jirka.staric
Člen
Registrován: 2012-10-14
Příspěvky: 4

Re: PHP skript generujici pristup do db

Ještě jednou dobrý den,
jsem začátečník, nedaří se mi s tím hnout.


Po přihlášení do Webadminu Endora jsem podle mě žádné jméno a heslo pro databázi nezadával.
Jde jméno a heslo vyčíst z nějakého souboru ze serweru přes ftp rozhraní ?
Jirka B.



Nyní jsem si všimnul:
Po přihlášení do Endory vidím databáze: opíšu z tabulky uživatel MYsql - (číslo databáze,mám tam drupal)), heslo které tam mám, pak změním údaje v PHP skriptu a stále se nemůžu dobrat výsledku. Co dělám špatně?

Nyní to píše:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/users/jirkastaric/kzl.8u.cz/web/dbcron.php on line 27

Offline

#21 2012-10-27 12:52:58

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: PHP skript generujici pristup do db

Drupal jste instaloval pomocí aplikací Endora.

Údaje pro připojení databáze má Drupal uveden tuším v souboru setting.php.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#22 2012-10-27 13:03:41

jirka.staric
Člen
Registrován: 2012-10-14
Příspěvky: 4

Re: PHP skript generujici pristup do db

Děkuji za spolupráci. Našel jsem u sebe chybu. Omylem jsem při psaní PHP připsal tečku, které jsem si nevšiml.
Ještě jednou děkuji, Jirka B.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK