#1 2010-12-09 12:22:07

eXMarty
Člen
Registrován: 2010-12-09
Příspěvky: 4

Re: Drupal 7

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli už někdo zkoušel nahrát na endoru Drupal 7 - RC1 . Já sem ten pokus udělal ale po nahrání ".htaccess" drupal službu vypoví. Bohužel nejsem zase tak moc sběhlý abych mohl odhadnout kde je chyba. Tak proto zde má otázka.

Děkuji za případné nasměrování správným směrem....

PS: jde o čistou staženou isntalaci drupal 7 z oficiálního webu, pouze soubor s češtinou stažen a nahrán zvlášť.

Offline

#2 2010-12-09 13:07:49

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Offline

#3 2010-12-09 15:23:57

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Drupal 7

co tím myslíš, že drupal "vypoví službu"?


RC je sice RC, ale pořád by se neměla nasazovat na ostré weby, spíš ti doporučují její vyzkoušení na localu wink

Offline

#4 2010-12-10 21:40:48

eXMarty
Člen
Registrován: 2010-12-09
Příspěvky: 4

Re: Drupal 7

2 admin :
doména je http://divadlozidle.funsite.cz/

2 berkas1 :
vypoví službu myslím 500 Internal Server Error


PS: díky za reakce (že budou tak rychlé sem ani nečekal  :oops: )

Offline

#5 2010-12-10 21:54:57

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Drupal 7

zkus si v .htaccess odkomentovat (odebrat #) řádek RewriteBase /

Offline

#6 2010-12-10 22:03:32

eXMarty
Člen
Registrován: 2010-12-09
Příspěvky: 4

Re: Drupal 7

Jestli byl myšlen řádek č. 107 tak to nikterak nepomohlo ... ale jinak děkuji ...

Offline

#7 2010-12-11 11:52:04

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Drupal 7

Options -Multiviews
je na endore zakazano. Zakomentoval sem to v .htaccess a bezi to

Offline

#8 2010-12-12 12:45:24

eXMarty
Člen
Registrován: 2010-12-09
Příspěvky: 4

Re: Drupal 7

Děkuji,
snažil sem se najít co je a co není povoleno, ale nějaký seznam sem nenašel (tím ovšem nechci říct že není, jen prostě pro mé oči přehlídnut)
Ale každopádně ještě jednou díky

Offline

#9 2011-01-08 16:53:16

Eaon
Člen
Registrován: 2011-01-08
Příspěvky: 13

Re: Drupal 7

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat kdy bude dostupná instalace Drupal 7 na Endoře. Děkuji

Offline

#10 2011-01-08 17:48:09

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,057

Re: Drupal 7

Pravdepodobne ak bude čas urobiť aktualizáciu, keďže to je robota tak možno i na pár dní.
Takže to môže byť tento mesiac alebo budúci prípadne i neskôr.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#11 2011-01-08 18:09:51

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Drupal 7

Snad do tydne .  Samotneho me to rmouti ale automaticka instalace Drupalu na endore neni zrovna vyuzivana viz absolutni pocet instalaci:

phpfusion    25954
joomla    12258
wordpress    12137
drupal    4680
sunlight    3719
kcms    3344

Offline

#12 2011-01-08 20:37:59

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Drupal 7

Drupalem 7 nedoporučuji nahrazovat D6 - alespoň ne hned, také má své mouchy a minimálně měsíc bych počkal...

Offline

#13 2011-01-09 12:21:24

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Offline

#14 2011-01-09 14:12:57

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Drupal 7

1. není ještě úplně dzkoušený na velkých webech
2. ještě pro něj není zrovna velké množství modulů - pokud ano, tak ve verzi alfa, beta (u D6 např. trvalo 6 mesicu, nez se objevilo stabilni CCK a Views - u D7 by to mělo byt rychlejsi, ale ne až o tolik...)
3. není kompletně přeložen - je nás na to málo...
atd...

Offline

#15 2011-01-09 18:18:04

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Drupal 7

Takze doporucujes zatim nenasazovat do rychlych instalaci misto 6.x  ?

Offline

#16 2011-01-09 20:02:59

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Drupal 7

admin napsal:

Takze doporucujes zatim nenasazovat do rychlych instalaci misto 6.x  ?

přesně tak, navíc se teď ještě řeší problémy s překlady - je chyba na překladatelském serveru, takže ani čeština by pro něj nebyla skoro žádná...

Offline

#17 2011-01-09 20:59:15

Eaon
Člen
Registrován: 2011-01-08
Příspěvky: 13

Re: Drupal 7

Právě proto by bylo dobré D7 updatovat, nebo alespon "vybrat" možnost instalace D6 nebo D7. Odzkoušet a oťukat si ho, než vše bude hotové.

Offline

#18 2011-01-09 21:01:58

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,057

Re: Drupal 7

Odskúšať si ho môžeš. Stačí si ho stiahnuť z http://drupal.org/project/drupal ručne nainštalovať a testovať  wink


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#19 2011-01-09 23:21:10

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Drupal 7

Eaon napsal:

Právě proto by bylo dobré D7 updatovat, nebo alespon "vybrat" možnost instalace D6 nebo D7. Odzkoušet a oťukat si ho, než vše bude hotové.

odzkoušet si ho můžeš i doma na localu wink

Offline

#20 2011-01-10 02:20:57

salava
Člen
Registrován: 2011-01-10
Příspěvky: 1

Re: Drupal 7

admin napsal:

Options -Multiviews
je na endore zakazano. Zakomentoval sem to v .htaccess a bezi to

Ano, potvrźuji, že to stačí. Příklad je zde  http://nadacebilyjerab.cz

Offline

#21 2011-06-19 21:23:33

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,057

Re: Drupal 7

Stiahni si ho na stránke http://drupal.org/start a nainštaluj. Do rýchlych aplikácií sa neplánuje keďže je to len vývojová verzia.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
PHPinfo různých verzií!

Offline

#22 2011-06-19 22:46:21

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Drupal 7

ladus napsal:

Diky za odpoved.
Drupal 7 mi uz beha na locale na Acquia. Moje otazka byla myslena kdy bude Drupal 7 na Endore.
Nebo je mozne si to sem nahrat? Pokud ano, muzes me nejak nasmerovat jak to sem dostat?
Diky
L

samozřejmě.... stáhněte si Drupal 7.2 odtud: http://drupal.org/project/drupal  balíček nahrajte (pomocí ftp) a nechejte rozbalit na serveru...

Offline

#23 2011-07-19 19:02:39

icerock
Člen
Registrován: 2011-07-19
Příspěvky: 3

Re: Drupal 7

Chci se zeptat, kdy bude Drupal 7 vložen mezi rychlé instalace?

Povídky typu: ...je to vývojová verze (z 19. června), se přiznám, že moc neberu:

Re: Drupal 7
od JF v ned 19. čer 2011 21:23:33
Stiahni si ho na stránke http://drupal.org/start a nainštaluj. Do rýchlych aplikácií sa neplánuje keďže je to len vývojová verzia.

Drupal 7 je normálně použitelný systém včetně češtiny. Takže netuším na co čekat. Tedy kromě možnosti věnovat tomu čas (ten se fakt hledá někdy obtížně).

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK