#1 2024-03-07 01:11:44

zvarl7am
Endora uživatel
Registrován: 2011-01-25
Příspěvky: 9

Platný certifikát, spojení není plně zabezpečené

Hezký den,
předestírám, že jsem v tomhle oboru úplná lama, takže se mnou klidně mluvte jako s desetiletým děckem.

Už roky mám na Endoře simple machines fórum ecliptica.4fan.cz, ale v poslední době si uživatelé čím dál častěji stěžovali na problémy s http/https a často se nemohli přihlásit, dokud natvrdo neřekli prohlížeči, ať si dá pohov. Řekl jsem si tedy, že by to třeba mohlo jít vyřešit koupí domény ecliptica.cz, což jsem provedl, fórum tam přesunul, vygeneroval SSL certifikát a upravil .htaccess dle návodu zde.

Když si teď otevřu ecliptica.cz v Chromu, hlavní stránka najede v pohodě automaticky přes https, dle informace o stránce je připojení zabezpečené. Jakmile se ale zkusím přihlásit (čudlík login v horním menu), Chrome mě varuje, že formulář není zabezpečený a automatické vyplňování bylo vypnuto. Informace o stránce pak hlásí, že certifikát sice platný je, ale spojení není plně zabezpečené, a jakýkoliv pokus o přihlášení selže, i když Chromu potvrdím, že si přesto přeji pokračovat (hláška "Session verification failed. Please try logging out and back in again, and then try again.")

Když zkusím to samé ve Firefoxu, už index hlásí, že "connection not secure", ale když si přesto přeju pokračovat, login proběhne.

Edit: Ještě jsem ze zvědavosti zkusil Edge, tam je to podobné jako v Chromu, taky přijde varování, že spojení není zabezpečené a je vypnuté automatické doplňování, ale pokud si přesto přeju pokračovat, login proběhne.

Rozumíte někdo tomu, proč se to děje, případně jak to dotáhnout do zdárného konce? Nebo jsem jenom netrpělivý a když počkám, ten certifikát "dojde" a spojení zabezpečené bude?

Edit 7.3.: Tak vyřešeno. Vlastně nevím jak, ale po pár hodinách nadávání, klení a vyjednávání s rozličnými nadpřirozenými silami to začalo fungovat.

Upravil zvarl7am (2024-03-07 16:09:13)

Offline

#2 2024-03-08 13:34:26

marpolda
Endora uživatel
Místo: Ústí nad Labem
Registrován: 2015-05-04
Příspěvky: 106
Web

Re: Platný certifikát, spojení není plně zabezpečené

Chyba, která se opraví sama od sebe, je ta nejhorší, co může existovat. big_smile


Jen dvě věci na světě jsou nekonečné: Vesmír a lidská hloupost. U toho prvního si však nejsem jistý.
- Albert Einstein

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK