#1 2010-09-11 10:04:07

powderkeg
Člen
Registrován: 2010-09-11
Příspěvky: 4

Re: sqlite3

Mohu se zeptat proč je na serverech vypnutá sqlite3 (defaultně je v php 5.3 zapnutá). dle mého pro menší projekty jednoznačně nejlepší databáze. navíc oproti mysql je čato rychlejší a lépe se zálohuje.

Offline

#2 2010-09-11 10:09:22

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,707

Re: sqlite3

K dispozícií je len MySQL, žiadny iný typ databáz tu nenájdete. Jedná sa o freehosting a nieje možné udržovať x rôznych databáz. Podľa mňa MySQL je najviac používaná databáza a tiež podporovaná RS.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2010-09-11 10:30:50

powderkeg
Člen
Registrován: 2010-09-11
Příspěvky: 4

Re: sqlite3

sqlite3 je přimo v jádře php. neni pro ni nutná žádná podpora. nemusíte se o ni nijak starat. proste ji jen prostě nevypinat.
a právě protože se jedná o freehosting tak mi přijde dost divné vypínat dle mého pro freehosting nejlepší databázové řešení které je rozhodně méně náročnější než mysql. kdyby stim byly starosti apod tak to chápu ale v opačném případě mi to připadá nelogické.

a vzhledem ktomu že starší sqlite2 necháváte zapnutou tak by jste mohli nechat i sqlite3

Offline

#4 2010-09-11 10:38:42

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,707

Re: sqlite3

Admin sa k tomu vyjadrí čo najskôr to bude možné.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#5 2010-09-11 11:41:00

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: sqlite3

Sqlite sem nikdy na nic nepouzival, ale z ceho usuzujete ze je vypnuta podpora pro v3?

Offline

#6 2010-09-11 13:57:58

Marty9xxxx
Člen
Místo: České Budějovice 5
Registrován: 2009-12-26
Příspěvky: 35
Web

Re: sqlite3

To by mě taky zajímalo, pracoval jsem na Endoře na satrší dvojce a a vše ok, teď, s novější verzí systémů zkusmo a jede to, jen nevím, zda na nové verzi 3 :-)

Máte snad tip na to, jak zkoušet, která verze jede a která ne?

Mimoto pro admina a spol. SQLite, jak jsem byl poučen, je soubor chovající se jako databáze a opravdu se zdá být rychlejší v mnoha ohledech a na menší projekty je vhodnější ;-)


Marty9xxxx
>Mladík s neobyčejnou trpělivostí, co umí chybu nejen přiznat, ale také ji napravit!<
-> Ex-Oficiální technická podpora K:CMS a Terr CMS<-
můj web : http://martysweb.4fan.cz

Offline

#7 2010-09-11 17:27:21

powderkeg
Člen
Registrován: 2010-09-11
Příspěvky: 4

Re: sqlite3

to ze je sqlite3 vypnute je patrne z phpinfo z  '--without-sqlite3' (jak je psano i zde http://www.php.net/manual/en/sqlite3.installation.php) a hlavne ztoho že tam proste neni knemu informace jako u dvojkove verze. 'SQLite Library    2.8.17' (podobna tabulka jako pro dvojkovou je samozrejme i pro trojkovou)

takze v soucasné dobe zde jede pouze stará dvojková jak jsem uvedl vyse SQLite Library    2.8.17.  pricemz trojkova je nejen rychlejsi ale prinasi i hodne novych veci. a vzhledem ktomu ze je jit verze 3.7x tak se rozhodne nejedna o neco noveho a neotestovaneho.

Offline

#8 2010-09-11 18:05:31

Reniezs
Člen
Registrován: 2010-09-11
Příspěvky: 10

Re: sqlite3

Musim uznat že forum SMF tento system tež plně podporuje a zda se mi i lepší než klasicka databaze MYSQL.


komunita zabivající se BIO produkty
calinerie.cz

Offline

#9 2010-09-12 11:28:50

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: sqlite3

--without-sqlite3 nic neznamena . PHP je kompilovano modularne do jednotlivych balicku. Stejne tak tam je without-sqlite. V php infu vidim
SQLite Library     3.3.6

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK