#1 2022-10-12 09:51:38

wingi
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 3

Nepodložené odstavení domény pro SPAM

Dobrý den, rád bych vyřešil problém se svojí doménou wingi.eu, která byla z nějakého důvodu  odstavena pro SPAM. Rád bych věděl proč, abych mohl problém vyřešit. Odmítám tvrzení, že je web využívaný ke SPAMu.

1. E-maily jsou uživatelům z webu posílány jen při registraci za účelem aktivace účtu a nastavení nového hesla.

2. Na svoji vlastní adresu si nechávám posílat zprávy z kontaktního formuláře.

Vzhledem k tomu, že jsem si pět dní před odstavením zaplatil na tři roky hosting PLUS, bych očekával alespoň nějaké varování předem, díky kterému bych mohl problém vyřešit, než bude web na několik dní odstavený.

Pokud je problémem kontaktní formulář, můžu jej odstavit (přestože si přeposílám emaily dobrovolně na svoji adresu). Jelikož v případě mého webu jednoznačně nedochází k rozesílání nevyžádané pošty (natož úmyslnému), považuji odstavení domény za nedtorozumění a očekávám rychlé vyřešení, protože z mé strany k porušení podmínek nedošlo. Ale pokud bude web nadále nedostupný, bude to porušení podmínek ze strany provozovatele a budu požadovat vrácení peněz.

Děkuji za pochopení.

Offline

#2 2022-10-12 14:22:23

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,876

Re: Nepodložené odstavení domény pro SPAM

Dobrý den, přesný důvod by znali naši administrátoři, postačí jim napsat na info@endora.cz - nejčastěji se jedná o bezpečnostní slabinu v souborech na FTP kterou útočník nalezl a začal ji využívat k rozesílce spamu o které se nemusíte nijak dovědět, soubory se tváří že je nikdo něměnil, ale k rozesílce dochází. Toto administrátoři viděli v toku ze sreveru a proto museli webhosting odstavit aby nedošlo k přidání našich IP na spamlistiny. Prověřte si vaše soubory jestli nedošlo i k případnému hacknutí. Pokud používáte nějaký systém, doporučuji zkontrolovat jestli máte vše v poslední dostupné aktualizaci včetně všech doplňků.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2022-10-12 14:30:26

wingi
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 3

Re: Nepodložené odstavení domény pro SPAM

Dobře, děkuji za odpověď.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK