#1 2019-03-19 09:13:19

TomasEndora
Podpora
Registrován: 2017-09-05
Příspěvky: 74

Prestashop bug na nové PHP 7.3

Pokud využíváte na serverech nově dostupné PHP 7.3 tak se může stát, že Vám bude administrace Prestahopu vyhazovat chybu a nebude se možné přihlásit do administračního prostředí tohoto CMS.

Řešení?

Tento problem byl jiz reportovan primo Prestashopu viz -> http://forge.prestashop.com/browse/BOOM-4444
O teto chybe se bavi i zde-> https://www.prestashop.com/forums/topic … dmin-page/
Na teto strance je i urcity workaround, viz-> https://www.prestashop.com/forums/topic … nt=2642388 , ktery byste mohl vyzkouset a ktery by mohl Vas problem vyresit.

Konkrétní řešení (které bylo reportováno na webu hostovaného na našem serveru a pomohlo BUG vyřešit):

Ve složce prestashopu controllers/admin/ jsem první v souboru AdminDashboardController změnil na 43 řádku funkci setMedia na setMedia($isNewTheme = false)
Poté v souboru AdminLoginController opět na řádku 47 funkce setMedia stejná změna. A na řádku 164 změnit funkci viewAccess($disable = false).
Zatím je sem ještě objevil chybu v AdminOrdersController, kde je opět nutné přidat do funkce setMedia()  $isNewTheme = false na řádku 330
Kdyby se vyskytly chyby i v dalších sekcích administrace, tak bych doporučil zkontrolovat jednotlivé kontrolery a případně změnit funkci setMedia, která převážně způsobuje tyto problémy.

Pokud máte k této věci další postřehy tak je nám sem prosím pro další členy napište ať se o toto téma podělíte s komunitou.
S pozdravem Tým Endora.cz :-)

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK