#1 2018-10-24 22:03:38

deathrider
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 12

textarea select a php

Zdravím, chcem vytvoriť kód pomocou ktorého si vyberiem súbor (pomocou select) v zložke otvorí mi ho v textarei kde ho budem môcť upraviť a následne uložiť.


    echo "<form action='$_SERVER[php_self]' method='post' name = 'form'><center>";
    echo "<select name='blurbselect' onChange = 'setBlurb();'>";
    echo "<option value='0' >Vyber si</option>";

if ($handle = opendir('adresasuboru/')) {
    $blacklist = array('.', '..', 'index.php');
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        if (!in_array($file, $blacklist)) {
echo "<option value='1' >".$file."</option>";       

        }
    }
    closedir($handle);
}   

      echo "<textarea name='' rows='40' style='width:90%;'></textarea><br>";
      echo "<input type = 'submit' name='' id = 'submit' value = 'Ulozit'/> ";
      echo "</select>";
      echo "</center><form></div>";

      echo "<script>";
      echo "test0 = '';";
      echo "test1 = '';";
      echo "function setBlurb() {";
      echo "var otionValue = document.form.blurbselect.value;";
      echo "if (otionValue == '0') {";
      echo "  document.form.textarea.value = test0;";
      echo "} else if (otionValue == '1')";
      echo "  document.form.textarea.value = test1;";
      echo "}; ";
      echo "</script>";




zatiaľ to mám takto
v selecte mi pekne vypíše všetky súbory ktoré sú v zložke a po kliknutí na niektorý potrebujem aby to otvorilo
v textarei nižšie

žiaľ nedarí sa mi do toho implementovať kód ktorý je nižšie, ten vie len sám o sebe otvoriť súbor ktorý je už daný pevnou adresou




$filename = "adresasuboru/subor.txt";
$newdata = $_POST['newdata1'];

if ($newdata != '') {
$fw = fopen($filename, 'w') or die('Could not open file!');

$fb = fwrite($fw,stripslashes($newdata)) or die('Could not write to file');
fclose($fw);
}

$fh = fopen($filename, "r") or die("Could not open file!");
$data = fread($fh, filesize($filename)) or die("Could not read file!");
  fclose($fh);


echo "<form action='$_SERVER[php_self]' method='post'><center>";
echo "<textarea name='newdata1' rows='40' style='width:90%;'>$data</textarea><br>";
echo "<input type = 'submit' name='textareaposli' id = 'submit' value = 'uloz'/>";
echo "</center></form>";




toto sa mi fakt nedarí skĺbiť dokopy, pomôže niekto? ďakujem.

Offline

#2 2018-10-25 17:38:23

deathrider
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 12

Re: textarea select a php

nejaké rady ako to spraviť?

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK