#1 2018-02-20 19:25:06

maxXx
Člen
Registrován: 2010-05-19
Příspěvky: 51
Web

Flarum

Dobrý den,

pokusil jsem se zprovoznit Flarum forum na své sub doméně, avšak i po překopírování souborů a importu databáze z localhostu (kde vše funguje) server hlásí Error 500. Mohl by mi na to někdo z podpory mrknout prosím? (http://gg.maxxx.cz/)

Děkuji moc smile

Upravil maxXx (2018-02-22 17:40:56)

Offline

#2 2018-02-21 09:24:19

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,180
Web

Re: Flarum

Zakomentoval som vám riadok "Options -MultiViews" v súbore ".htaccess" ktorý chybu spôsoboval.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#3 2018-02-21 09:49:32

maxXx
Člen
Registrován: 2010-05-19
Příspěvky: 51
Web

Re: Flarum

Děkuji na sto tisíckrát, to byl jediný problém?

Offline

#4 2018-02-21 11:01:37

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,180
Web

Re: Flarum

Áno, žiadny iný zásah z mojej strany nebol vykonaný.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#5 2018-02-21 14:00:26

maxXx
Člen
Registrován: 2010-05-19
Příspěvky: 51
Web

Re: Flarum

Jestli bych mohl ještě doplňující dotaz:
Jaké změny provést v ".htaccess", aby stránky korektně fungovali na HTTPS?
Když provedu změnu dle návodu na jejich webu, tak error 500 a pokud se to snažím udělat ručně, tak TO_MANY_REDIRECTS.

Děkuji.

Offline

#6 2018-02-22 18:19:54

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,180
Web

Re: Flarum

Ideálne je zmenu vykonať v nastaveniach daného systému, napríklad úpravou url adresy doplnením S do protokolu http.

Návod ako prostredníctvom súboru .htaccess je dostupný tu https://www.endora.cz/podpora/napoveda/ … n-na-https
Ak však nieje fórum optimalizované na https (pozmení všetky odkazy v ňom na tento protokol) tak pri tvrdom nasmerovaní na ssl nemusí korektne fungovať, tj bude písať to čo teraz: Something went wrong while trying to load the full version of this site.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#7 2018-02-26 10:04:23

maxXx
Člen
Registrován: 2010-05-19
Příspěvky: 51
Web

Re: Flarum

"Something went wrong while trying to load the full version of this site." Píše při jakékoliv změně, protože se plně nepromažou dočasné soubory.
Stáčí ctrl + F5 a chyba je pryč. Problém vidím v tom, že v rámci .htaccess je již hodně přesměrování a přidat tam ještě to na https je už prostě moc.

Návod přímo od vývojářů je zde: https://discuss.flarum.org/d/1623-obtai … or-free/31
Ale v případě výskytu této chyby radí postupy skrze SSH přímo na serveru.

Offline

#8 2018-02-27 07:20:23

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,180
Web

Re: Flarum

V .htaccess môžete mať tisíce presmerovaní. Ak sú správne zoradené a nastavené k ním správny flagy, tak by k zacykleniu dôjsť nemalo.
Ak by sme presmerovanie na https vykonali na vyššej úrovni, skončilo by to rovnako a museli by ste upraviť tak či tak súbor .htaccess prípadne donútiť daný systém aby si overoval existenciu ssl cez proxy, nikoliv na portu.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK