#1 2017-05-12 01:50:36

davidbartonicek
Endora uživatel
Registrován: 2013-07-24
Příspěvky: 6

php - odkazy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nejdou nějak skrýt tyto odkazy ? Protože když si prohlížím nějaký web, tak taky nevidím jejich "cesty k php souboru". (viz. obrázek dole)
BPJkPAN.png
btw. dělam to na localhostu, abych to furt nemusel uploadovat. Předem děkuji za rady, tipy. Rád se přiučím smile

Offline

#2 2017-05-12 09:49:08

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,780
Web

Re: php - odkazy

Cestu k zobrazenému súboru skrývajú niektoré prehliadače automaticky, mám pocit že napríklad opera.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#3 2017-05-12 13:13:04

PetrAndel
Podpora
Registrován: 2015-07-27
Příspěvky: 487

Re: php - odkazy

Dále lze zamaskovat adresu k PHP souboru pomocí rewrite pravidel v .htaccess.

Offline

#4 2017-05-13 22:50:10

davidbartonicek
Endora uživatel
Registrován: 2013-07-24
Příspěvky: 6

Re: php - odkazy

děkuji, ještě mám jeden dotaz.

Když se mi v php ukládá do database heslo:
$heslo = md5($_POST["heslo"]);

tak je v databázi heslo "zakódováno", ale teď dělám okno "změna hesla" a potřebuju, aby nejdříve napsal staré heslo a to se zkontrolovalo s heslem v databasi.

snad jste mne pochopili. děkuji

if($_POST["stare_heslo"]==??)

Upravil davidbartonicek (2017-05-13 22:53:48)

Offline

#5 2017-05-13 22:55:07

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,780
Web

Re: php - odkazy

Tak ho rovnako zakódujete a porovnate zakódovaný reťazec s tým uloženým v databáze.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#6 2017-05-13 23:07:46

davidbartonicek
Endora uživatel
Registrován: 2013-07-24
Příspěvky: 6

Re: php - odkazy

To mne nenapadlo, velice děkuji smile

Offline

#7 2017-05-13 23:49:13

davidbartonicek
Endora uživatel
Registrován: 2013-07-24
Příspěvky: 6

Re: php - odkazy

Tak přeci ne, píše mi to:
------------------------------
Notice: Undefined index: heslo in D:\~\php\nove_heslo.php on line 11
Aktuální heslo není správné.
------------------------------
Nechápu proč. za 1. eslo jsem zadal správné a v db se mi sloupec heslo jmenuje. Kód je dole a 11. řádek je zvýrazněn. Předem děkuji
//edit: Teď mi došlo, že to co jsem napsal na 11 řádku je kravina, ale jak to udělat správně furt nevím.
//edit(po 2.): Vyzkoušel jsem : $heslo_db = mysql_query("select heslo from $tabulka where jmeno='".$_SESSION["hrac"]."'"); //zkoušel jsem samotnej sql příkaz, ten je dobře, ale nějak se dobře nevkladá nebo nevím.
//edit(po 3.): Ještě dodatek $tabulka je v connect.php //     $tabulka = "mazlicek";

------------------------------
<?php
   session_start();
   if(!isset($_SESSION["hrac"]))
   {
       header("location:login.php");
       exit();
   }
   
   require "connect.php";
   
  $heslo_db = $_SESSION["heslo"];
   $stare_heslo_input = md5($_POST["stare_heslo"]);
   
    if($heslo_db==$stare_heslo_input)
    {
        if($_POST["nove_heslo"]==$_POST["nove_heslo2"])
        {   
            $nove_heslo_input = md5($_POST["nove_heslo"]);
           
            $update = "update $tabulka set heslo = '$nove_heslo_input' where jmeno='".$_SESSION["hrac"]."'";
            $mysqli->query($update);
            header("location:logout.php");
        }
        else
        {
            echo "Zadaná hesla se neshodují.";
        }
    }
    else
    {
        echo "Aktuální heslo není správné.";
    }
?>

Upravil davidbartonicek (2017-05-14 02:41:19)

Offline

#8 2017-05-14 23:02:17

davidbartonicek
Endora uživatel
Registrován: 2013-07-24
Příspěvky: 6

Re: php - odkazy

Vyřešeno.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK