#26 2010-08-30 14:42:24

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

kiblik1 napsal:

chci se zeptat: bude v administraci někdy cpanel nebo tak něco ?

proč bys vlastně chtěl cPanel?

Offline

#27 2010-08-30 20:35:55

pavel2704
Člen
Místo: bydlím
Registrován: 2010-07-16
Příspěvky: 31
Web

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Zdravím,

no...co třeba zprovoznit premium acount u nabízených rdakčních systémů.

tz. u php fusionu - má plugin prémium acount, a po jeho aktivaci nejde poněvadž to tu je nějak bloklé.
(neoficiální informace)

a jest-li je to pravda, tak si myslím, že to spousta uživatelů endora.cz uvítá.


[img]http://fc05.deviantart.net/fs41/f/2009/028/5/4/Call_of_duty_Signature_by_Districter.png[/img]

Offline

#28 2010-08-30 21:15:42

VaclavMacurek
Člen
Registrován: 2009-12-09
Příspěvky: 124

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Taky jeden drobný nápad: co takhle někde v foru (nebo možná i na hlavních stránkách) vypsat seznam toho, co je a co není povoleno pro .htaccess soubor - tedy jestli tam nějaká omezení jsou. Abych se například nesnažil prodloužit limit pro provádění skriptu a ono to nebylo zakázané atp.

Osobně zatím používám jen tohle

<Files *>
	AddDefaultCharset iso-8859-2
	php_value default_charset "iso-8859-2"
</Files>

a

<Files ###>
	Order Allow,Deny
	Deny from All
</Files>

ale uvažuji o přepisu adres na ty hezčí - a pro jeden skript budu muset použít i to prodloužení časového limitu.

Offline

#29 2010-08-30 21:55:28

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Nic neni cilene blokovano. Jestli neco nebezi tak napiste co to hlasi za chybu nebo jak se to chova.

pavel2704 napsal:

Zdravím,

no...co třeba zprovoznit premium acount u nabízených rdakčních systémů.

tz. u php fusionu - má plugin prémium acount, a po jeho aktivaci nejde poněvadž to tu je nějak bloklé.
(neoficiální informace)

a jest-li je to pravda, tak si myslím, že to spousta uživatelů endora.cz uvítá.

Offline

#30 2010-08-31 02:52:47

lekiller
Člen
Registrován: 2010-07-31
Příspěvky: 7

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Nevím zda to v tomhle topicu bylo, ale i já se přikláním k názoru, že by bylo víc než dobré dát na hlavní stránku nějaký malý odkaz, který nebude nikomu vadit a bude směřovat do administrace.
Třeba nad počet hostovaných domén dát textový odkaz "Administrace", to je to nejjednodušší... A dost by mi to pomohlo (a nejen mně)  big_smile

Offline

#31 2010-08-31 07:10:46

pavel2704
Člen
Místo: bydlím
Registrován: 2010-07-16
Příspěvky: 31
Web

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Pane admine,

chápu, že né, ale tohle nebyla narážka či něco podobného, ale spíš jsem jen citoval "někoho", který mi to zdělil a po ukázce, že "mu" to nejde, tak jsem chtěl jen říct, že spoustu uživatelů by na svejch stránkach rádo premium učet nabízeli.
Proto jse Vás táži, jestli je to pravda či ne....

Děkuji.

P.S. - no...nevypisujeto vlastně nic, dokonce se "mu" porpvé neukázal plugin, který chtěl nainstalovat "premium učet", ale přecese podařilo a nainstaloval jej. Jenže nefungoval odkaz tam byl, ale nešel aktivovat a po kliknutí na aktivaci účtu se nezobrazilo nic.


[img]http://fc05.deviantart.net/fs41/f/2009/028/5/4/Call_of_duty_Signature_by_Districter.png[/img]

Offline

#32 2010-08-31 11:04:37

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

pavel2704 napsal:

Pane admine,

chápu, že né, ale tohle nebyla narážka či něco podobného, ale spíš jsem jen citoval "někoho", který mi to zdělil a po ukázce, že "mu" to nejde, tak jsem chtěl jen říct, že spoustu uživatelů by na svejch stránkach rádo premium učet nabízeli.
Proto jse Vás táži, jestli je to pravda či ne....

Děkuji.

P.S. - no...nevypisujeto vlastně nic, dokonce se "mu" porpvé neukázal plugin, který chtěl nainstalovat "premium učet", ale přecese podařilo a nainstaloval jej. Jenže nefungoval odkaz tam byl, ale nešel aktivovat a po kliknutí na aktivaci účtu se nezobrazilo nic.

Je mi lito ale vazne nemohu delat podporu phpfusion pluginum. Jak sem psal nic neni cilene blokovano. Pokud dodate nejake technictejsi informace proc to nebezi tak se s tim treba bude dat neco udelat.

Offline

#33 2010-08-31 13:02:57

pavel2704
Člen
Místo: bydlím
Registrován: 2010-07-16
Příspěvky: 31
Web

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Vím, že nééé... a rád bych Vám ty informace napsal, ale nejsou žádné, protože to nic nevipisuje... to je ten problém...
Jinak vím, že kdyby byli dostatečné informace o chybě, tak prosím bylo by to ok, ale jinak nevím...


[img]http://fc05.deviantart.net/fs41/f/2009/028/5/4/Call_of_duty_Signature_by_Districter.png[/img]

Offline

#34 2010-09-01 09:24:52

VaclavMacurek
Člen
Registrován: 2009-12-09
Příspěvky: 124

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Co takhle přidat pár kryptovacích knihoven?

Offline

#35 2010-09-02 10:49:48

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

co presne myslite?

Offline

#36 2010-09-02 11:06:17

VaclavMacurek
Člen
Registrován: 2009-12-09
Příspěvky: 124

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Mhash, GPG.

Offline

#37 2010-09-02 13:45:48

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

v php 5.3 uz mhash neni ale je nahrazen hash, ktery je na serveru dostupny
vice info:
http://www.php.net/manual/en/mhash.installation.php

http://srv2.endora.cz/phpinfo.php

Offline

#38 2010-10-01 16:21:02

sakulynlp
Člen
Registrován: 2010-10-01
Příspěvky: 34

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Já osobně bych odstranil trafic na ic ani hostuju neni počítán.
a další věc že bych přidal podporu python scriptu (pythonu) a asp (aspx) třeba jen v plus programu ale to je jedno

Offline

#39 2010-10-01 16:43:28

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,571

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Toto je freehosting. Keby sa tu má inštalovať python a asp ktoré je určené pre windows servery by sa museli pridať minimálne dva ďalšie nové servery ktoré by tieto skripty spracovávali a tým by sa musela zmeniť celá infraštruktúra serverov čo by bolo dosť komplikované a náročne jak časovo tak i finančne. V prípade že vyžadujete túto podporu odporúčam skúsiť iných prevádzkovateľov webhostingu u ktorých je hosting na prvom mieste poskytovania služieb.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#40 2010-10-01 19:02:21

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

asp je win technologie a s tou zde nepocitejte
python je trosku nekde jinde

traffic je meren vsude jen neni videt. Nebo si mysliste ze kdyz si na ic.cz pustim projekt co bude mit 5000 navstev denne ze mi ho tam nechaj? My se snazime byt transparentni a rict jake jsou presne podminky...

Offline

#41 2010-10-01 19:55:52

falle
Člen
Registrován: 2010-09-28
Příspěvky: 71

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Mate to tu skvele, zatial najlepsi freehost az na par detailov  big_smile

Offline

#42 2010-10-01 20:31:37

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

python by byl v některých ohledech hodně zajímavej  tongue

Offline

#43 2010-10-05 22:47:13

VaclavMacurek
Člen
Registrován: 2009-12-09
Příspěvky: 124

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Já vím, že už se tu několikrát psalo o triggerech a o tom proč není možné jejich povolení, ale ještě více by mne zajímaly transakce.

... a co takhle rozšířit nabídku databází - např. o Firebird nebo Postgre. Oboje je open-source a oboje je tedy možné provozovat i na Linuxu.

Offline

#44 2011-01-18 11:58:39

Mircosoft
Člen
Registrován: 2011-01-12
Příspěvky: 8

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Právě jsem si tu zaregistroval první stránku. Tady jsou moje připomínky:

1) To, že je omezený traffic, jsem se před registrací dozvěděl, ale nikde jsem nevypátral přesnou hodnotu. A těch 5 GB, co vidím teď v administraci, je na měsíc? Nebo na rok? Na den? Chtělo by to dopsat.

2) Logo vlevo nahoře na stránce webadmin.endora.cz by mohlo ukazovat na hlavní stránku Endory, aby se to nemuselo pokaždé ťukat do adresního řádku (k čemu by to bylo: odhlásím se z administrace a pak se třeba chci podívat na fórum podpory, FAQ nebo tak něco). Kdyby to tak fungovalo i na fóru, byl bych rád (to už jsem psal v příslušném vlákně).

3) Webftp klient po nahrání souborů na server neumožňuje rovnou nahrávat další; místo toho mě vrátí na kořenový adresář a musím se proklikávat zpátky. Šlo by to nějak upravit? Třeba na takovém IC to funguje bez problémů  tongue .

4) Připište do FAQ, že když se při pokusu o registraci domény objeví hláška "Objednávku je možné provést pouze z České nebo Slovenské Republiky", vyřeší se to novým pokusem z jiného počítače, který má OS v češtině (případně byste to mohli předělat, aby se to kontrolovalo podle nějakých síťových parametrů a ne podle toho, co má kdo zrovna nainstalované).

5) To, že se soubory mají nahrávat do adresáře doména/web sice asi každý pochopí, ale stejně by vypadalo líp, kdybyste to někde uvedli.

Ať se daří!

M.

Offline

#45 2011-01-19 12:52:25

Mircosoft
Člen
Registrován: 2011-01-12
Příspěvky: 8

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

6) Možná by stálo za to přidat nějakou decentnější, neutrálně vypadající doménu pro stránky, třeba .endora.cz nebo tak něco. Písmenočíselné kombinace typu g6.cz se špatně pamatují i píšou, 4fans.cz nebo cekuj.net jsou dobré maximálně pro hobby nebo osobní stránky, ale pro vážnější témata se jaksi moc nehodí.

Offline

#46 2011-01-19 13:25:10

powery
Člen
Registrován: 2009-08-04
Příspěvky: 193
Web

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Pro vážnější témata je doména vlastní, nebo?

Offline

#47 2011-01-19 13:30:06

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

dvoupismenne domeny jsou jednoznacne nejpouzivanejsi. Nejakou domenu navrhnete a kdyz bude dobra tak se muze pridat.

Offline

#48 2011-01-19 13:38:01

Mircosoft
Člen
Registrován: 2011-01-12
Příspěvky: 8

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Tak jo, navrhuju endora.cz. Logické, dobře zapamatovatelné a zároveň přímo reklama pro vás  wink

Offline

#49 2011-05-20 02:14:04

drevacek
Člen
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 9

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Ahoj...Což takhle nabízet v administraci, rychloinstalace open source, pouze ve verzích stable a pouze verze které mají již plně rozvinutou podporu modulů atd...A taky tuhle myšlenku (nabídku, stable open source) patřičně na svých úvodních stránkách vyzdvihnout.
(O Joomle 1.6 se nedá říct ani jediné.....Tohle myslím,že je obrovská chyba.Spoustu nových uživatelů odradí...)
Přeji hezký den..

Offline

#50 2011-05-20 08:04:46

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Jak udelat Endoru lepsi?

Ano ale zase more jinych uzivatelu ji chtelo. Clovek se nikdy nezavdeci vsem

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK