#1 2016-09-06 20:26:22

brigadatest8ucz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 18

CSS problém

Zdravím,

dělám stránky (na konci bude odkaz, nejde to pořádně posat, zkrátka to musíte vidět) a mám problém s CSS. Prostě už nevím , jak to udělat. Jedná se o sekci "<nav>". Když se podíváte, tak <botton> se pro mě z nějakého záhadného způsobů zobrazuje na spodní části boxu <nav>. Ví tu někdo, proč se tak děje? Já už zkusil snad vše, co znám, a nepovedlo se mně nastavit, aby se ty <buttun>y zobrazovaly normálně v horní části boxu <nav>. Kvůli tomu, že to takhle funguje, nemůžu nijak odstranit mezeru mezi <nav> a tím obrázkem nad tím.
http://brigadatest.8u.cz/webovky/vzhled.php

Offline

#2 2016-09-07 17:57:03

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,882
Web

Re: CSS problém

Začal by som tým že budete používať štandardizované tágy a nevytvárať si desiatky vlastných. Validátor hlási: Dokument neprošel validací, 69 chyb a 10 varování.
Tiež vkladať obrázky rovno do zdrojového kódu v kódovaní data:image;base64 je síce na rýchlosť načítania pozitívne, ale neodporúčam to robiť z dôvodu trafficu keďže pri každom načítaní stránky sa zo servera musí prenášať všetko. Keby to je rozdelené tak sa pri opätovnej návšteve, zobrazení danej stránky načíta zo servera len zdrojový kód a obrázky si prehliadač vytiahne s cache.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#3 2016-09-07 20:23:25

brigadatest8ucz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 18

Re: CSS problém

Obrázky mám v plánu začít ukládat na server a ne do tabáze, hlavně kvůli pomalému načítání stránky, jen na to zatím nemám čas. A ty tagy, když nás to na škole učili, tak ba naopak říkali, ať nepoužíváme div a na něj statisíce tříd nebo id, ale si vytvoříme vlastní box a nastylujem si ho, což mně příjde i přehlednější. A upřímně, vážne to nebudu celý předělávat, aby mně pak validátor ukázal 0 chyb. Zkrátka to jede a v náhledu na kód přes ctrl u nesvítí nic červeně, což mně i zadavateli zakázky stačí, jen to pozicování v nav je, podle mě, naprosto neopodstatněné a otravné.

Offline

#4 2016-09-08 09:23:07

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,882
Web

Re: CSS problém

Ak si to troška orežete sa na to pozriem. Z 15MB textovým zdrojovým kódom sa skutočne pracovať nedá. Osobne som rád že som nemal učiteľa ktorý by ma učil vytvoriť stránku čo najobjemnejšiu. Stránky by sa mali vytvárať kapacitne čo najmenšie. Veď len načítanie trvalo 12,25 sekundy a to mám rýchly internet (300/300Mbps), čož znamená že generovanie trvá moc dlho. Nechcem ani vedieť ako dlho by to trvalo načítanie cez mobil pri použití GPRS alebo EDGE.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#5 2016-09-08 14:22:19

brigadatest8ucz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 18

Re: CSS problém

Už jsem změnil způsob ukládání a načítání těch obrázku, teď se to tahá ze serveru a ne z databáze, takže by to mělo být daleko rychlejší. Jinak nevím, co si mám představit pod "troška orežete". Velký to musí být, celá stránka je responzivní a půlka dynamicky psaná přes php.

Offline

#6 2016-09-09 21:07:45

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,882
Web

Re: CSS problém

Tak teraz to už beží omnoho lepšie. Prehliadač na prvýkrát načíta 6,6 MB za 2,05 sekundy a pri prípadnom refreshe už len 5,8 kB za 539 milisekúnd.
Pozerám sekciu nav a nejak sa vo vašom dotaze strácam. Na začiatku máte zoznam v <li> ktorý sa nezobrazuje keďže je zakázaný a vykreslujú sa odkazy pod ním.
Môžete náčrtom obrázku ukázať čoho presne chcete dosiahnuť v danej časti?
Mimochodom medzeru nad navigáciou spôsobuje bežné odriadkovanie, tj <br> čo máte hneď za obrázkom.


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#7 2016-09-11 17:30:38

brigadatest8ucz
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 18

Re: CSS problém

No smazání toho <br> byl ten problém, já hledal problém v css a ne v html, díky. Jinak ten seznam li je tam pro rolovací menu v mobilních verzích (od @media 500px).

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK