#1 2016-08-03 20:07:53

jotidom
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 10

Fotogalerie

Zdravím
Našel jsem na netu tento zdrojoví program http://programujte.com/clanek/200809030 … nek_code_7  který má ze složky s fotografiemi zobrazit na stránce fotografie bohužel mi není jasné jak nastavit  složku

<?php
ObsahSlozky('/jotidom.8u.cz/jotidom.8u.cz/upload/');//******toto mi není jasné******
function ObsahSlozky($slozka) {
	#
	# funkce pro vypsani obsahu slozky
	# a nasledne zavolani prilehlych funkci
	#

	// nacteni obsahu slozky do pole
	$obsah = scandir($slozka);
	// prochazeni polem obsah
	foreach($obsah as $soubor) {
		// pokud soubor neni .
		if($soubor != "."){
			// pokud je soubor slozkou
			if(is_dir($slozka."/".$soubor)) {
				// zavolani funkce pro ikonku slozky
				ZobrazNahled($soubor, $slozka, "slozka");
			} else {
				// pokud je soubor obrazkem
				if(@getimagesize($slozka."/".$soubor)) {
					// zavolani funkce pro zobrazeni zmenseniny obrazku
					ZobrazNahled($soubor, $slozka, "obrazek");
				// pokud soubor neni obrazkem
				} else {
					// zavolani funkce pro zobrazeni ikonky neznameho souboru
					ZobrazNahled($soubor, $slozka, "soubor");
				}
			}
		}
	}
	// vypsani cistice
	echo "<hr style='visibility: hidden; clear: both;'>";
	// vraceni informace o uspesnem provedeni funkce
	return True;
}

function Zmensi($vyska, $sirka, $x, $y) {
	#
	# funkce, ktera zmensuje rozmery tak aby byl mezi sirkou a vyskou
	# zachovan pomer.
	#

	if($vyska > $x) {
		$zmenseno = $x / $vyska;
		$vyska = $x;
		$sirka = $sirka*$zmenseno;
	}

	if($sirka > $y) {
		$zmenseno = $y / $sirka;
		$sirka = $y;
		$vyska = $vyska*$zmenseno;
	}

	$ret = array($vyska, $sirka);
	return $ret;
}

function ZobrazNahled($soubor, $cesta, $typ) {
	#
	# funkce, ktera zobrazi zmenseninu obrazku, slozky nebo souboru
	#

	echo "<div style='border: 1px solid black; margin: 10px; float: left; text-align: center;'>";
	echo "<div style='width: 100px; height: 75px; padding: 5px;'>";

	// pokud chceme zobrazit ikonku slozky
	if($typ == "slozka") {
		// zobrazeni obrazku
		echo "<img src='slozka.png' alt='' title=''>";
	// pokud chceme zobrazit ikonku souboru, ktery neni obrazkem
	} else if($typ == "soubor") {
		// zobrazeni ikonky a odkazu
		echo "<img src='soubor.png' alt='' title=''>";

	// pokud chceme zobrazit nahled obrazku
	} else {
		// zjisteni rozmeru obrazku
		$rozmery = getimagesize($cesta."/".$soubor);

		$vyska = $rozmery[1];
		$sirka = $rozmery[0];

		// zavolani funkce pro zmenseni rozmeru
		$rozmery = Zmensi($vyska, $sirka, 75, 100);

		// nastaveni novych rozmeru
		$vyska = $rozmery[0];
		$sirka = $rozmery[1];

		// vykresleni nahledu
		echo "<img src='".$_SESSION["slozka"]."/".$soubor."' alt='' title='' style='border:0;' width=".$sirka." height=".$vyska.">";
	}

	echo "</div>";

	// zobrazeni popisku
	echo "<div style='width:110px; background: #000; color: #FFF; text-align: center;' title='".$soubor."'>".substr($soubor, 0, 10)."</div>";

	echo "</div>";
}

session_start();
ObsahSlozky(".");
?>

Jak to nastavit? díky

Offline

#2 2016-08-03 21:20:15

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,779
Web

Re: Fotogalerie

Najideálnejšie je uviesť absolútnu cestu, tj /home/users/jotidom/jotidom.8u.cz/web/upload/
Použiť môžete aj relatívnu cestu od umiestnenia súboru ktorý generuje výstup, tj ../upload/ alebo /upload/ alebo /


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#3 2016-08-04 08:42:27

jotidom
Endora uživatel
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 10

Re: Fotogalerie

Já jsem zkusil jen tak na zkoušku zakomentovat toto

//ObsahSlozky('/jotidom.8u.cz/jotidom.8u.cz/upload/');

a mě se pořád vypisuje adresář ve kterém mám tem php skript.
Já jsem se nesetkal ještě skriptem kde  se používají funkce tak nevím jak se s nimi pracuje můžete mi o tom něco napsat nebo odkázat na články kde bych se o tom dozvěděl víc s ohledem na přítomnost dalších funkcích ve skriptu obsažených ? díky

Upravil jotidom (2016-08-04 08:43:35)

Offline

#4 2016-08-04 19:51:46

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 9,779
Web

Re: Fotogalerie


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
- Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz
- Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK