#26 2013-07-10 10:27:00

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: 500 Internal Server Error

Zkontrolujte si pečlivě zdrojový kód. Pravděpodobně je špatná syntaxe php, nebo chybný příkaz.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

#27 2013-07-10 10:41:32

Rozi
Endora rádce
Registrován: 2013-01-02
Příspěvky: 296

Re: 500 Internal Server Error

vzhledem k tomu, že tato stránka http://opentelemark.cz/info.php funguje bez problémů, bude nejspíše problém přímo v joomle kterou používáte

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?p=879832

Offline

#28 2013-07-10 11:02:38

Lemura
Člen
Registrován: 2013-07-10
Příspěvky: 5

Re: 500 Internal Server Error

Dobrý den,
na stránce http://dragon-riders.eu/ se nám objevuje tatáž chyba (500), začalo to přibližně před čtyřmi dny. Chyba se objevuje náhodně, ne přehnaně často, ale mám dojem, že ten výskyt pomaličku zvyšuje... Někdy stačí máčknout F5, jindy se čeká třeba pět minut. K žádnému přenastavování nedošlo a podle několika lidí se podobný jev pozoroval u několika dalších, nám podobných stránek hostovaných u Endory (http://www.felixfelicis.hys.cz/).

Offline

#29 2013-07-10 11:51:43

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: 500 Internal Server Error

Chyba je způsobena nedávnou aktivací php fpm. Aktivací php fpm tak přestaly fungovat direktivy php_ v souboru .htaccess. Pokud se některý použije, tak se zobrazí chyba 500 (internal server errror). Postupem času bude možné  direktivy nastavované přes .htaccess nastavit ve webadministraci.


Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

#30 2013-07-10 12:16:23

pvavrinec
Člen
Registrován: 2012-05-31
Příspěvky: 3

Re: 500 Internal Server Error

Dobrý den.

Na adrese http://domacnost-hrou.jecool.net se snažím připravit webové stránky na Drupalu. Bohužel dost často (dejme tomu každý třetí pokus zcela jistě) mi končí pokusy o uložení nastavení touto chybovou hláškou:
#####################################################################
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, root@endora.cz and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Apache/2.2.15 (CentOS) Server at domacnost-hrou.jecool.net Port 80
######################################################################

Dělám něco špatně já? Nebo je chyba v Drupalu? Nebo je problém u Vás? Nejsem až natolik zkušený administrátor, abych si toto uměl zodpovědět sám.

Podle mého laického názoru to má souvislost s čistými URL a s nastavením .htaccess, což je pro mě španělská vesnice...

Kolegům, kterým se pak musím zodpovídat, proč chci v budoucnu tento web hostovat u Vás v placené verzi , se to samozřejmě nelíbí. A asi chápete, že i psaní znovu celých příspěvků není příjemné, protože to zdržuje a neuloží se to.

Děkuji za informace.

Upravil pvavrinec (2013-07-10 12:22:01)

Offline

#31 2013-07-10 12:21:02

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: 500 Internal Server Error

Může za to nedávná aktivace php fpm. Direktivy php_ nastavované přes .htaccess přestaly fungovat a proto se zobrazuje občas tato chyba.


Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

#32 2013-07-10 12:27:05

pvavrinec
Člen
Registrován: 2012-05-31
Příspěvky: 3

Re: 500 Internal Server Error

Dobrý den ještě jednou... Zrovna jsem doplnil svůj předchozí příspěvek #30 o myšlenku, že to bude mít souvislost s čistými adresami a .htaccess a mezitím už jste mi odpověděl. Díky za rychlou reakci.

Na druhou stranu asi máme každý jiné vnímání pojmu "občas". Když ve fázi plnění webu na Drupalu obsahem, ve které nyní jsem, se to děje při každém max. třetím pokusu o vložení článku, tak to bych asi nenazval občas...

Mohu pro zlepšení této situace něco udělat přímo já? Nebo je to čistě ve Vaší kompetenci? Řešením samozřejmě může být klidně i rada "Odstěhujte si to jinam".

Ještě jednou děkuji za odpověď, která nebude konstatováním, že je něco občas špatně, ale spíš navedením na to, jak se dá taková situace řešit.

Petr V.

Offline

#33 2013-07-10 12:32:37

TomAtom
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 49

Re: 500 Internal Server Error

Ano, mě na tomovofoto.cz padá chyba 500 také zcela náhodně. Jednou za pár requestů. Teď mi dokonce error 500 hodilo několikrát toto vlákno fóra ;-)

Offline

#34 2013-07-10 12:59:01

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: 500 Internal Server Error

Pokud se zobrazí chyba Internal Server Error, tak je s největší pravděpodobností na vině špatná direktiva v .htaccess.
Když si zkusíte zakomentovat v souboru .htaccess php_ direktiva, tak by se takovým chybám mělo zamezit. Direktivy by měly být už automaticky zakomentované, ale pokud tomu tak není, tak to udělejte.


Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

#35 2013-07-10 15:29:38

placekmartin
Člen
Místo: Plzeň
Registrován: 2013-07-10
Příspěvky: 18
Web

Re: 500 Internal Server Error

Dobrý den,

od dnešního dne se poměrně často při přístupu na web http://photo.4fan.cz zobrazuje chyba Internal Server Error. Kolikrát stačí jen zmáčknout F5 a chyba se objeví/zmizí. V .htaccess žádné direktivy nemám. Varovný e-mail jsem nedostal, nic zakomentovaného nemám. V čem může být problém?

Děkuji a zdravím!

Offline

#36 2013-07-10 15:56:48

childhood
Člen
Registrován: 2013-04-15
Příspěvky: 11

Re: 500 Internal Server Error

mě všechny moje webu od dnešního rána tuto chybu taky poměrně často zobrazují...
mam pocit že chyba bude na hostingu, ne na naších webech...

EDIT: hmmm, tak chyba je asi fakt na vaší straně... ta chyba se mi vypíše ve stejný čas na všech webových stránkách, která mam!

prosím, dejte vědět, kdy to přestane blbnou...

Upravil childhood (2013-07-10 16:18:27)

Offline

#37 2013-07-10 16:59:57

Rozi
Endora rádce
Registrován: 2013-01-02
Příspěvky: 296

Re: 500 Internal Server Error

na odstranění chyby usilovně pracujeme, omlouváme se za komplikace.

Offline

#38 2013-07-10 17:44:07

xtonda
Člen
Registrován: 2010-05-26
Příspěvky: 55

Re: 500 Internal Server Error

Zjistil jsem, že jsem důsledky nasazení PHP-FPM byl také postižen, všechny stránky aplikace začaly vracet zmíněnou chybu 500 Internal Server Error a to včetně statického obsahu jako obrázky nebo TXT soubory. Pokud direktivy PHP_ nejsou podporovány, proč nejsou prostě ignorovány? A pokud už ten dopad do fungování je takto značný, proč to nebylo uživatelům dostatečně komunikováno. Zprávička někde uvnitř administrace opravdu není dostatečný způsob. Toto bylo velmi amatérské, dávám palec dolů a děsím se co dalšího někdo někde zbrkle změní aniž by domyslel dopady.

Offline

#39 2013-07-10 17:47:16

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,569
Web

Re: 500 Internal Server Error

O tejto zmene bol včas odoslaný mail všetkým ktorý si zasielanie správ z endory v minulosti nevyply. Ak vám nič neprišlo, zrejme ste zasielanie správ zrušili.

Upravil JF (2013-07-10 18:00:40)


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#40 2013-07-10 18:02:53

xtonda
Člen
Registrován: 2010-05-26
Příspěvky: 55

Re: 500 Internal Server Error

E-mail jsem nedostal, novinky mailem jsou prezentovány jako nová funkce nové administrace v novince z 22.5.2013, od této doby jsem v administraci nebyl a zasílání tedy nerušil. Každopádně jestli toto považujete za zprávu stejné důležitosti jako blahopřání k Vánocům, tak děkuju pěkně.

Offline

#41 2013-07-10 18:07:07

JF
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 10,569
Web

Re: 500 Internal Server Error

Nieje to nová funkcia, funguje už roky. Niektorým užívateľom v minulosti vadilo že im prišla reklama s ktorou súhlasili pri registrácií, je to uvedené v podmienkach prevádzky a na konci mailu klikni na odhlásiť a tým si zrušili zasielanie informácií zo strany Endory. Ak zasielanie zrušené nemáte je dosť pravdepodobné že mail mohol skončiť i v SPAMe. A ako poznám napr Gmail tak priečinku SPAM správa zotrvá max 30 dní a následne je zmazaná. Mne osobne tento informačný mail prišiel 21. června 2013 10:27 s týmto textom:

Přechod na PHP-FPM
         Z důvodu přechodu na novější technologii zpracování PHP nebude od 1. 7. 2013 v souborech .htaccess podporováno použití direktiv php_value, php_flag, php_admin_value . Uživatelé, kterých se problém týká, budou upozorněni emailem s podrobnějšími informacemi. Direktivy nastavované přes .htaccess můžete pak nově nastavit přímo přes webovou administraci.

        Tento text Vám byl zaslán na základě Vašeho souhlasu se zasíláním novinek z Endora.cz. Zasílání novinek můžete zrušit v administraci

        Tým Endora.cz


Ján Fačkovec - Helpdesk Endora.cz
Email: jan.fackovec(zavináč)endora.cz, Web: www.endora.cz
Zlepšite si stránku českým validátorom!

Offline

#42 2013-07-10 18:12:39

xtonda
Člen
Registrován: 2010-05-26
Příspěvky: 55

Re: 500 Internal Server Error

Tak jestli se ohlášením reklam odhlásily i zprávy o změnách s dopadem na funkčnost aplikací, tak je možné, že jsem si někdy během tří let co tu sem reklamy odhlásil. Každopádně tohle je tak zásadní změna, že to mělo jít všem bez výjimky.

Upravil xtonda (2013-07-10 18:13:06)

Offline

#43 2013-07-10 18:40:33

childhood
Člen
Registrován: 2013-04-15
Příspěvky: 11

Re: 500 Internal Server Error

zase mi ta hláška naskočila.... prosím vás, kdy ten problém bude odstraněn?

Offline

#44 2013-07-11 09:12:11

Rozi
Endora rádce
Registrován: 2013-01-02
Příspěvky: 296

Re: 500 Internal Server Error

na serveru 6 evidujeme v současné době technické problémy, které nemusí nutně souviset s nasazením php-fpm, proto ty časté výpadky. Omlouváme se za komplikace na odstranění problému pracujeme.

Offline

#45 2013-07-11 09:45:04

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: 500 Internal Server Error

xtonda: Kdyz se nekdo odhlasi ze zasilani novinek tak ze zakona mu nic poslat nemuzeme. Jakmile by si pak nekdo stezoval tak platime obrovskou pokutu.  Neni to o posouzeni dulezitosti zpravy ale o zakonech.

Offline

#46 2013-07-11 10:33:44

xtonda
Člen
Registrován: 2010-05-26
Příspěvky: 55

Re: 500 Internal Server Error

Takže jste mě donutili projít si archiv mailů, které mají v odesilateli řetězec endora. Registroval jsem se na Endora 26.5.2010 a od tohoto dne po celou dobu mám Plus tarif.

Obdržené newslettery:
28.5.2010 20:42 - nabídka oděvů z www.kup.cz
1.7.2010 11:53 - nabídka dalších akcí z kup.cz
2.8.2010 18:03 - opět oděvy - letní nabídka kup.cz
3.9.2010 11:54 - promo na slevomat

Nicméně novinky z archivu novinek

30.07. 2010 Upgrade PHP a MySQL Dnes proběhl upgrade php na nejnovější verzi 5.3.3 a MySQL na 5.1.49.

30.08. 2010 Nový server Byl spuštěn nový server s interním názvem slonice. Pohání ho 4 čtyřjádrová Opteron srdce a podporu jim dělá 24GB ram. Najdete na něm php 5.3.3 a mysql 5.1.49. Zatím je to jednoznačně náš nejvýkonnější server.

v mailu nemám.

Pak už nic, protože sem to asi celkem pochopitelně odhlásil. Takže chcete říct, že odhlášením toho spamu jsem si odhlásil i info o odstávkách? Nebo jak to má fungovat?

Každopádně, můžete tedy prosím zprovoznit a zveřejnit způsob jak dostávat do mailu informace o odstávkách a technických změnách s potenciálním dopadem do funkčnosti hostovaných aplikací, tak aby v tomto kanále byly pouze tyto technické informace a žádný další balast typu dosažení x uživatelů, Výdělek pro Váš web, přání k vánocům, různá výročí apod.

Nicméně i přes odhlášení newsletteru mi došel mail o konci předplatného (což je v pořádku), info o odstávkách a technických změnách považuji za obdobný případ.

Děkuji.

Upravil xtonda (2013-07-11 10:35:55)

Offline

#47 2013-07-11 17:08:38

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: 500 Internal Server Error

V administraci si staci zaskrtnout ze chcete dostavat novinky z Endora.cz na email.

Offline

#48 2013-07-11 20:27:04

TomAtom
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 49

Re: 500 Internal Server Error

Dobrý den, jak to prosím vypadá s řešením problému? Stále se náhodně objevuje error 500. Děkuji.

Offline

#49 2013-07-12 00:07:51

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Registrován: 2013-01-22
Příspěvky: 3,596
Web

Re: 500 Internal Server Error

Občasné výpadky jsou jen na server 6, na opravě se pracuje. Na Vašem serveru, kde máte umístěnou doménu by žádné výpadky být neměly. Pokud se Vám zobrazuje chyba 500, tak se jedná o špatné direktivy v souboru .htaccess. Chyba taky může být ve zdrojovém kódu aplikace Zend, tak Vám doporučuji informovat se přímo na oficiálních stránkách aplikace Zend jaké a zda má nějaké problémy Zend s PHP FPM.


Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

Offline

#50 2013-07-12 09:20:39

TomAtom
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 49

Re: 500 Internal Server Error

Přijde mi divné, že error 500 se objevuje zcela náhodně. Na té samé URL aplikace chvíli funguje a chvílí padá na 500. To podle mě vylučuje špatnou direktivu v htaccess, jestli se nemýlím, tak by error 500 byl stálý. Hledal jsem možné problémy Zendu s novou technologií vykonávání kódu, ale nic relevantního jsem nenašel. I v tomto případě mi přijde hodně divné, že na stejné URL to chvíli jde a chvíli ne. Myslím, že pokud by byla v aplikaci chyba, tak se to bude chovat více konzistentně. Děkuji.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK