Stránky (2): 1 2   
troysl   23.03.2026, 19:22
Dobrý den,

již dlouhé roky mám u vás zřízen free webhosting na adrese troysl.8u.cz. Po migraci na novou Endora platformu je však tento web nedostupný. Google Chrome mi vyhazuje tuto hlášku: ERR_EMPTY_RESPONSE. V administraci jsem zkusil znovu nainstalovat WordPress, ovšem problém to nevyřešilo. Zároveň se mi nedaří ani založit případný další free webhosting – Endora už nenabízí možnost využití domén jako bylo třeba 8u.cz, 4fan.cz a podobné?

Děkuji.
jan   26.03.2026, 21:38
Dobrý den,

váš webhosting jsme museli dočasně pozastavit, protože byl napaden škodlivým obsahem. Tento obsah způsobil přetížení serveru a zároveň zobrazoval stránky zahraničního online kasina, které mohly sloužit k podvodnému získávání údajů (tzv. phishing). Informaci jsme zasílali na email 06.03.2026 11:39 s předmětem "Zablokovali jsme Váš web, protože byl napaden hackery".

Je potřeba provést důkladné vyčištění webu, konkrétně:

- zkontrolovat a pročistit soubory na FTP (soubory webu),
- zkontrolovat a vyčistit databázi – může se zde nacházet velké množství nežádoucích stránek (řádově tisíce),
- prověřit administrátorské účty a odstranit ty, které neznáte,
- zkontrolovat soubory pro ověření služby Google (na FTP je jich větší množství).
- zkontrolovat obsah souboru wp-config.php - můžou v něm být pravidla pro přesměrování (nejčastěji na jeho konci) nebo zápis ve formátu @eval($_SERVER['HTTP_4395531']);, přičemž číslo se může měnit. Tento kód může být součástí skriptu sloužícího k získání neoprávněného přístupu k serveru a je nutné jej co nejdříve odstranit.
- prověřit v databáze přítomnost triggerů které do ní mohl útočník umístit pro případné budoucí napadení

Seznam škodlivých souborů, které jsme detekovali, naleznete v administraci hostingu v sekci:
Služby → Vaše doména → Hosting → Web → Malware skener.
Tyto soubory je nutné odstranit.

Provoz webu bude obnoven až po následné kontrole z naší strany, kdy ověříme, že byl veškerý škodlivý obsah zcela odstraněn.

Pokud si na vyčištění netroufáte, doporučujeme obrátit se na správce webu nebo odborníka, který vám s řešením pomůže.

V případě dotazů jsme vám k dispozici.
troysl   30.03.2026, 17:11
Dobrý den,

děkuji za odpověď. Žádný mail ohledně zablokování webu z 6. 3. 2026 jsem bohužel neobdržel. Co se týče smazání detekovaných souborů (Služby → Vaše doména → Hosting → Web → Malware skener), tak záložku "Malware skener" nikde nevidím (viz přiložený screenshot).

Promazání souborů jsem udělal automaticky ještě před napsáním původního dotazu, aniž bych věděl o zablokování – vymazal jsem všechny soubory a poté nechal udělat novou instalaci WordPressu.

Prosím o prověření, zdali se někde stále vyskytují infikované soubory a případné odblokování webu, děkuji.
jan   30.03.2026, 22:06
Dobrý den, děkuji za informaci, webhosting jsem vám povolil.
barny   07.04.2026, 23:18
Dobrý den,

mám stejný problém jako @troysl  #1  23.03.2026, 18:22

již dlouhé roky mám u vás zřízen free webhosting na adrese barny.mzf.cz s funkčním wordpress. Po migraci na novou Endora platformu je však tento web nedostupný. Internetový prohlížeč vyhazuje tuto hlášku: ERR_EMPTY_RESPONSE. V administraci jsem po zazálohování zkusil všechen obsah hostingu vymazat a znovu nainstalovat WordPress, ovšem problém to nevyřešilo. To jsem opakoval 2x a nic.
Prosím o pomoc.
Zároveň se mi nedaří ani založit případný další free webhosting. 
Dotaz: Endora už nenabízí možnost využití domén jako bylo třeba mzf.cz, 8u.cz, 4fan.cz a podobné?

Děkuji.
Přiložené soubory
jan   12.04.2026, 15:46
Dobrý den, webhosting barny.mzf.cz jsem vám povolil. Co se týče freehostingu, ten lze poslední rok mít jen jeden v účtu. Proto vám systém další objednat nepovolí. Dále ohledně domén 3 řádu, tyto již půl roku nenabízíme protože byli masově zneužívaný pro phishing a spam. Webhosting Free samozřejmě lze nadále objednat k vlastním doménám - zde taktéž platí podmínka jedného free hostingu na zákaznícky účet.
barny   13.04.2026, 17:07
Děkuji. Ale bohužel nefunguje.
LOG: logs_php.log:
[13-Apr-2026 16:03:33 Europe/Bratislava] PHP Parse error:  syntax error, unexpected '?', expecting variable (T_VARIABLE) in /home/html/barny.mzf.cz/public_html/wp-includes/compat-utf8.php on line 47

Prosím o pomoc
jan   19.04.2026, 01:52
Dobrý den, chyba kterou zmiňujete je chybou vaši aplikace, postačí ji opravit. Zřejmě infikovaný soubor. Tj přepsat soubor z instalačního balíčku WordPressu.
barny   20.04.2026, 14:15
WordPress jsem nainstaloval nový (2x), ale nic. Nebude spíš problém ve staré verzi PHP (5.6):
PHP Version 5.6.40-95+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1
Podle informací by měla být na free hostingu verze 8.+, ale u mně ne. Není to divné?
jan   22.04.2026, 21:59
Dobrý de, instalace na doméně barny.mzf.cz 13.04.2026 13:42 selhala z důvodu že již byl tehdy WordPress v daném adresáři instalován. Následně 18.04. vidím že instalace proběhla, pravděpodobně jste cílový adresář vyprázdnili. Přepnul jsem vám PHP verzi na 8.4 - verze 5.6 mohla způsobovat tento problém.
Stránky (2): 1 2   

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)
Fórum používá MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.